ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΑΑΝ: Βασιζόμαστε στη μελέτη του ΟΟΣΑ για λάδι, γάλα

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2014, 15:34 / Ανανεώθηκε 9 Μαρτίου 2014, 15:32
ΥΠΑΑΝ: Βασιζόμαστε στη μελέτη του ΟΟΣΑ για λάδι, γάλα
Facebook Twitter Whatsapp

"Tο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχωρεί, στηριγμένο στην μελέτη του ΟΟΣΑ, στην υιοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση των νομοθετημένων καρτέλ" αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

"Tο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχωρεί, στηριγμένο στην μελέτη του ΟΟΣΑ, στην υιοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση των νομοθετημένων καρτέλ" αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, σχετικά με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

Η ανακοίνωση:

"Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει την πρόσμιξη του ελαιολάδου με χαμηλότερης ποιότητας έλαια, όπως τα σπορέλαια. Ούτε τέθηκε ποτέ θέμα να επιτραπεί η χρήση γάλακτος σε σκόνη για την παρασκευή γιαουρτιού ή ρυζόγαλου.

Δεν έχει νόημα, λοιπόν, η συνέχιση των σχετικών συζητήσεων. Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχωρεί, στηριγμένο στην μελέτη του ΟΟΣΑ, στην υιοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση των νομοθετημένων καρτέλ και την ομαλότερη λειτουργία της αγοράς. Στόχος είναι η άρση των εμποδίων εισόδου και η ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών".