ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Η διορία για τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων

Δημοσίευση 10 Μαρτίου 2014, 19:20 / Ανανεώθηκε 10 Μαρτίου 2014, 19:20
ΥΠΟΙΚ: Η διορία για τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων
Facebook Twitter Whatsapp

Μέχρι την 28η Μαρτίου πρέπει να υποβληθούν οι βεβαίωσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελεύθερα επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι την 28η Μαρτίου πρέπει να υποβληθούν οι βεβαίωσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελεύθερα επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με τη νέα μεθοδολογία που θα ισχύσει για τις υποβολές δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π.) έτους 2014, οι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης των εισοδημάτων που προέρχονται από τις ανωτέρω βεβαιώσεις προ-συμπληρώνονται χωρίς τη δυνατότητα επεξεργασίας από τον φορολογούμενο.

Σε περίπτωση απουσίας ηλεκτρονικής πληροφόρησης από τον εργοδότη ή τον αρμόδιο φορέα, η υποβολή της δήλωσης Φ.Ε.Φ.Π. έτους 2014 των αντισυμβαλλομένων (υπαλλήλων, συνταξιούχων, προμηθευτών υπηρεσιών κτλ.) θα είναι δυσχερής μέχρι την αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων από τους υπόχρεους.