ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον Σεπτέμβρη η νέα συνάντηση με την τρόικα

Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2014, 11:07 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2014, 11:07
Τον Σεπτέμβρη η νέα συνάντηση με την τρόικα
Facebook Twitter Whatsapp

Για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ανανέωσε το ραντεβού του με την τρόικα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ανανέωσε το ραντεβού του με την τρόικα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών προκειμένου να εξεταστεί σε ποιο σημείο βρίσκεται η πορεία των προαπαιτούμενων  και τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η πέμπτη κατά σειρά αναθεώρηση του μνημονίου και η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι «υπάρχει μία λίστα με θέματα που θα πρέπει να επισπεύσουμε και ο Αύγουστος θα είναι μήνας σκληρής δουλειάς για εμάς».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Χαρδούβελης, φέρεται να είπε, αστειευόμενος, προς τους εκπροσώπους των δανειστών ότι «εμάς μας ενδιαφέρει να ανταποκρίνεται και η άλλη πλευρά, όταν στέλνουμε μηνύματα. Να έχουμε ανταπόκριση, να μην είναι όλοι διακοπές στις Βρυξέλλες. Θα είναι "αμερικανικός Αύγουστος"».

Το στέλεχος του υπουργείου, είπε ότι έκαναν μία εποικοδομητική συζήτηση καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών ήθελαν να δουν που βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα.

Τώρα η κυβέρνηση αρχίζει αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσει το δεύτερο πακέτο με τα έξι προπαιτούμενα για να λάβει την υπο-δόση του 1 δισ. ευρώ, αλλά και τα 2,1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης. 

Σε  ερώτηση των δημοσιογράφων για τις φορολογικές ελαφρύνσεις ο ίδιος παράγοντας του υπουργείου είπε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε καιρό να τα πούμε ξανά», ενώ σε άλλη ερώτηση, για το εάν η τρόικα έθεσε ως «αγκάθια» τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγια (π.χ. ένστολοι), δήλωσε λακωνικά «είδαμε όλη τη γκάμα των θεμάτων».