ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιουνκέρ: Να αναμορφώσουμε τη λειτουργία της τρόικας

Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2014, 12:51 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2014, 12:07
Γιουνκέρ: Να αναμορφώσουμε τη λειτουργία της τρόικας
Facebook Twitter Whatsapp

Θα πρέπει να αναμορφώσουμε τη λειτουργία της "τρόικας" στις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής, για να καταστεί η λειτουργία της πιο δημοκρατική, τόνισε στην εισαγωγική ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Θα πρέπει να αναμορφώσουμε τη λειτουργία της "τρόικας" στις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής, για να καταστεί η λειτουργία της πιο δημοκρατική, τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Εκθέτοντας τις προγραμματικές του θέσεις στην εισαγωγική ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "θα πρέπει να ξανασκεφθούμε το μέσον τρόικα", από τη λειτουργία της οποίας λείπει, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, η δημοκρατική νομιμοποίηση.

"Ελπίζω να μην χρειασθεί ξανά να μπει κάποια χώρα σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής στο μέλλον, αλλά θα ήθελα, σ' αυτή την περίπτωση, να ξέρω εκ των προτέρων, τι επιπτώσεις θα έχουν στις ζωές των ανθρώπων, οι εφαρμογές των προγραμμάτων προσαρμογής" υπογράμμισε.