ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σλοβενία: Σε χαμηλά 6μηνου η ανεργία

Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2014, 15:01 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2014, 15:10
Σλοβενία: Σε χαμηλά 6μηνου η ανεργία
Facebook Twitter Whatsapp

Στο 13% ανήλθε ο δείκτης των εγγεγραμμένων ανέργων στη Σλοβενία τον περασμένο Μάιο.

Στο 13% ανήλθε ο δείκτης των εγγεγραμμένων ανέργων στη Σλοβενία τον περασμένο Μάιο, σημειώνοντας μείωση 0,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η σλοβενική Στατιστική Υπηρεσία. 

Η τρίτη κατά σειρά μείωση του δείκτη, υποστηριζόμενη από την εποχική απασχόληση, τον έφερε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου εξαμήνου.

Η ανεργία υποχώρησε κατά 0,5%, στο 12,1% στους άνδρες και κατά 0,2%, στο 14,2% στις γυναίκες. Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η μεγαλύτερη μείωση- κατά μία ολόκληρη εκατοστιαία μονάδα- καταγράφηκε στην ηλικιακή ομάδα 15-29 ετών, όπου, ωστόσο, το ποσοστό της ανεργίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ήτοι στο 22,4%.

Σύμφωνα με τη σλοβενική στατιστική υπηρεσία ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός το Μάιο αριθμούσε λίγο πάνω από 800.000 άτομα, που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 0,4% έναντι του προηγούμενου μήνα.

Η άνοδος αυτή φαίνεται να συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τις εποχιακές θέσεις εργασίας, ενώ κατανεμημένα κατά βιομηχανία τα μεγαλύτερα οφέλη για την απασχόληση καταγράφηκαν στις αταξινόμητες επιχειρηματικές δραστηριότητες και τις κατασκευές.