ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτός ΕΕ οι ενδιαφερόμενοι για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2014, 09:23 / Ανανεώθηκε 25 Αυγούστου 2014, 12:05
Εκτός ΕΕ οι ενδιαφερόμενοι για τις Κυπριακές Αερογραμμές
Facebook Twitter Whatsapp

Αεροπορικές εταιρείες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι σχεδόν το σύνολο όλων των δυνητικά ενδιαφερόμενων να καταστούν στρατηγικοί επενδυτές στις Κυπριακές Αερογραμμές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αεροπορικές εταιρείες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι σχεδόν το σύνολο όλων των δυνητικά ενδιαφερόμενων να καταστούν στρατηγικοί επενδυτές στις Κυπριακές Αερογραμμές και να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας.

Κι αυτό, διότι το κυριότερο περιουσιακό στοιχείο των Κ.Α. είναι το δικαίωμα πραγματοποίησης δρομολογίων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» σε αυτούς που αναμένεται να επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την προσεχή Τετάρτη 23 Ιουλίου συγκαταλέγονται και εταιρείες με τις οποίες είχαν γίνει προκαταρκτικές επαφές διερευνητικού χαρακτήρα στο πρόσφατο παρελθόν.

Ανάμεσα σε άλλες αναμένεται να επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους εταιρείες από τη Ρωσία, τον Λίβανο, το Ισραήλ, τον Αραβικό Κόλπο μέχρι και την Κίνα. Αξιοσημείωτο είναι πως στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγονται και κρατικοί αερομεταφορείς.