ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγή φορολογικής πολιτικής ζητούν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2014, 17:37 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2014, 17:37
Αλλαγή φορολογικής πολιτικής ζητούν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp

Την άμεση αλλαγή της φορολογικής πολιτικής στην Ελλάδα ζητά η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Την άμεση αλλαγή της φορολογικής πολιτικής στην Ελλάδα ζητά η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, καλεί την κυβέρνηση να αντισταθεί «στις πιέσεις της Τρόικας, που είναι σκληρές, αδυσώπητες και καταστροφικές».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ο οποίος -όπως υποστηρίζει η ΟΕΕΘ- «μονιμοποιεί το χαράτσι της ΔΕΗ» και επεκτείνει την υποχρέωση πληρωμής σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ανεξαρτήτως του είδους του ακινήτου που κατέχουν. 

«Η υπερφορολόγηση στα ακίνητα είναι εξοντωτική και έχει απαξιώσει την κτηματαγορά, καθώς και 200 και πλέον επαγγέλματα, που δραστηριοποιούνται γύρω από την οικοδομή», υπογραμμίζουν οι επαγγελματίες και ζητούν  να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 100 και πλέον δόσεις.