ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Επιτυχής ο διαγωνισμός για δύο ακίνητα στη Ρόδο

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2014, 21:42 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2014, 21:42
ΤΑΙΠΕΔ: Επιτυχής ο διαγωνισμός για δύο ακίνητα στη Ρόδο
Facebook Twitter Whatsapp

Επιτυχή χαρακτήρισε το ΤΑΙΠΕΔ τον διαγωνισμό για δύο ακίνητα στη Ρόδο.

Επιτυχή χαρακτήρισε το ΤΑΙΠΕΔ τον διαγωνισμό για δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο.

Για τα ακίνητα έγινε σήμερα η αποσφράγιση, τόσο της ανεξάρτητης αποτίμησης, όσο και των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν.

Για το ακίνητο Golf- Βόρειο Αφάντου, υποβλήθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές (26.900.000 ευρώ από την εταιρεία M.A.Angeliades Inc. και 17.500.000 από την εταιρεία Dimand AE).

Για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής»- Νότιο Αφάντου, υποβλήθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές: από την εταιρεία M.A.Angeliades Inc. (13.900.000 ευρώ), την εταιρεία Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd (15.023.000 ευρώ) και την εταιρεία Ξενοδοχειακές Τουριστικές Γεωργικές Οικοδομικές Επιχειρήσεις Ι.Χατζηλαζάρου (12.350.000 ευρώ).

Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στον οικονομικό και νομικό έλεγχο των προσφορών και θα ζητήσει την υποβολή τελικών βελτιωμένων προσφορών για το ακίνητο Νότιο Αφάντου, από τους δύο επενδυτές που κατέθεσαν την υψηλότερη προσφορά. Προκειμένου, να προχωρήσει σε λήψη απόφασης κατακύρωσης, το αργότερο έως τις 8 Αυγούστου.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση, για την πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό.

Πρόκειται για:

  • ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 750 τ.μ., στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ,
  • ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 960 τ.μ., στη Νέα Υόρκη, και
  • ακίνητο συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ., στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.
  • δύο ακίνητα του Δημοσίου στη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί και σε προηγούμενους διαγωνισμούς χωρίς αποτέλεσμα.

Τέλος, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου Castello Bibelli, στον Δήμο της Κέρκυρας.