ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 381 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα από το ψηφιακό μέρισμα

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2014, 18:05 / Ανανεώθηκε 30 Οκτωβρίου 2014, 18:05
Στα 381 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα από το ψηφιακό μέρισμα
Facebook Twitter Whatsapp

Έπεσαν οι υπογραφές σήμερα για την παραχώρηση του ψηφιακού μερίσματος στους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Έπεσαν οι υπογραφές σήμερα για την παραχώρηση του ψηφιακού μερίσματος στους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Οι συμβάσεις εγκρίθηκαν απότον πρόεδρο της ΕΕΤΤ, Κ. Λουρόπουλο και τους επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχ. Τσαμάζ, της Vodafone Ελλάδας Γλ. Περσιάνη και της WIND Ελλάς, Ν. Ζαρκαλή.

«Η χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στην κινητή τηλεφωνία και η διάθεση του ψηφιακού μερίσματος, αποτελεί μία καθοριστική εξέλιξη για την κινητή ευρυζωνικότητα στη χώρα μας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ και πρόσθεσε πως εξασφαλίστηκε για το δημόσιο, το ποσό των 381,1 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ομίλου ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ, τόνισε ότι «οι τηλεπικοινωνίες αλλάζουν τον κόσμο και ο Όμιλος είναι πρωταγωνιστής αυτής της αλλαγής, προς όφελος των πελατών του, αλλά και της χώρας. Η νέα, μεγάλη επένδυση της COSMOTE, ύψους 135 εκατ. ευρώ, για το φάσμα έρχεται να προστεθεί στο μεγάλο επενδυτικό πλάνο του 1,2 δισ. ευρώ για την τετραετία που ήδη υλοποιεί ο Όμιλος».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Γλ. Περσιάνης, δήλωσε, ότι με τη νέα αυτή επένδυση η εταιρεία αποδεικνύει την δέσμευσή της για αναβάθμιση των υποδομών και ανάπτυξη στη χώρα.

«Η επένδυσή μας, ύψους 124,5 εκατ. ευρώ, μάς καθιστά ακόμη πιο ικανούς να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας», είπε και πρόσθεσε, ότι παρά την συμπίεση των εσόδων του κλάδου, η Vodafone έχει επενδύσει σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND Ν. Ζαρκαλής, από την πλευρά του, επεσήμανε πως με την επένδυση στο ψηφιακό μέρισμα, η εταιρεία ολοκληρώνει μία τετραετία επενδύσεων σε δίκτυα και υποδομές, που ξεπερνούν το μισό δισ. ευρώ. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr