ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται σήμερα σε πιο γερές βάσεις

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2014, 14:15 / Ανανεώθηκε 1 Νοεμβρίου 2014, 14:15
Στουρνάρας: Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται σήμερα σε πιο γερές βάσεις
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται σήμερα σε πιο γερές βάσεις σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν» τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται σήμερα σε πιο γερές βάσεις σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν» τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Όπως εξηγεί ο Γιάννης Στουρνάρας, οι βάσεις οφείλονται στο ότι έχουν ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή τους θέση όπως προκύπτει και από την αξιολόγηση της ΕΚΤ για να συμβάλουν στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας» 

Ο κ. Στουρνάρας, σημείωσε ακόμα ότι «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γύρισε σελίδα. Λίγες μέρες πριν από την ανάληψη της εποπτείας των τεσσάρων συστημικών τραπεζών από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις 4 Νοεμβρίου, οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες αντιμετώπισαν τη σημαντική πρόκληση των stress tests που οργάνωσε η ΕΚΤ. Αυτό τους επιτρέπει τώρα να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας με τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Παράλληλα, σε άλλη δήλωσή του στην «Ημερησία» ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι: «Αυτήν τη στιγμή υπάρχει το παράδοξο, τα θεμελιώδη μεγέθη να κινούνται ομαλά, ενώ οι αγορές εμφανίζουν αναταράξεις. Η σημαντικότερη εξήγηση αυτού του γεγονότος, κατά την άποψή μου, έχει να κάνει με την αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με το εάν, σε μεσοπρόθεσμη περίοδο, η Ελλάδα θα συνεχίσει την οικονομική πολιτική, που συνέβαλε στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ή όχι».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr