ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαββαΐδου: Επιταχύνεται ο συμψηφισμός οφειλών

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2014, 18:25 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2014, 18:25
Σαββαΐδου: Επιταχύνεται ο συμψηφισμός οφειλών
Facebook Twitter Whatsapp

Ταχύτερα θα κινηθεί από το τέλος της εβδομάδας ο συμψηφισμός των απαιτήσεων των φορολογουμένων από επιστροφές φόρων με τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ταχύτερα θα κινηθεί από το τέλος της εβδομάδας ο συμψηφισμός των απαιτήσεων των φορολογουμένων από επιστροφές φόρων με τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), Κατερίνα Σαββαϊδου από το βήμα του 6ου Thessaloniki Tax Forum «μόλις πρόσφατα υπογράφηκε και η απόφαση για την τροποποίηση του τρόπου συμψηφισμού των απαιτήσεων των φορολογουμένων με τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και η ΓΓΔΕ θα είναι έτοιμη στο τέλος της εβδομάδας ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία συμψηφισμού στις ΔΟΥ και άρα και επιστροφής των φόρων».

Για τον πιστωτικό ΦΠΑ, επισήμανε πως σε περίπτωση που οι έλεγχοι δεν φέρουν στην επιφάνεια κωλύματα, η επιστροφή του στις δικαιούχους εξαγωγικές επιχειρήσεις μπορεί να γίνεται ακόμη και εντός ενός μηνός.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για την ένταξη στη νέα ρύθμιση εξόφλησης -σε 100 δόσεις- των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρόσθεσε ότι στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας για το 2015-2016, τίθενται νέες προτεραιότητες για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την εκ νέου εμπέδωση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών.

Συμπλήρωσε δε, ότι η Γραμματεία σχεδιάζει σειρά ενεργειών για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, μέσω μέτρων όπως οι έλεγχοι τής ικανοποίησης των φορολολογουμένων από το επίπεδο των υπηρεσιών, η απλοποίηση των διαδικασιών και η σύσταση ομάδων εργασίας με ανθρώπους της αγοράς.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr