ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: 70.000 νέες θέσεις εργασίας από την επένδυση στο Ελληνικό

Δημοσίευση 5 Νοεμβρίου 2014, 11:41 / Ανανεώθηκε 5 Νοεμβρίου 2014, 11:41
ΙΟΒΕ: 70.000 νέες θέσεις εργασίας από την επένδυση στο Ελληνικό
Facebook Twitter Whatsapp

Περισσότερες από 70.000 θέσεις εργασίας με ορίζοντα το 2031 θα δημιουργηθούν από την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη μελέτη του ΙΟΒΕ.

Πάνω από 70.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2031 εκτιμά μελέτη του ΙΟΒΕ ότι θα δημιουργηθούν από την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Πιο συγκεκριμένα, στην παρουσίαση αποτελεσμάτων του ΙΟΒΕ για τα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη προβλέπεται: 

- Σταδιακά αλλά και σταθερά το ΑΕΠ ενισχύεται και στο τέλος της περιόδου προσομοίωσης, το έτος 2031, είναι κατά 1,5 υψηλότερο από αυτό που θα ήταν αν δεν είχε πραγματοποιηθεί το έργο.

- Οι επενδύσεις καθορίζονται κυρίως από το πρόγραμμα αλλά και ενδογενώς, ακολουθούν μια πιο ευμετάβλητη αλλά ισχυρά ανοδική τροχιά. Στο τέλος της περιόδου είναι κατά 2,5% υψηλότερες από το επίπεδο της βάσης.

- Η εξέλιξη της κατανάλωσης είναι πιο ομαλή γεγονός που συμβάλλει και στην ομαλότερη ανοδική διαδρομή που ακολουθεί και το ΑΕΠ.

- Η απασχόληση ενισχύεται σημαντικά.

- Οι εισαγωγές και οι εξαγωγές ακολουθούν παράλληλη ανοδική τροχιά. 

- Η πραγματοποίηση του επενδυτικού προγράμματος αξιοποίησης της περιοχής δίνει ένα ισχυρό σήμα στις διεθνείς αγορές ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και αξιόπιστη χώρα προσέλκυσης μεγάλων αμέσων ξένων επενδύσεων.

Η συνολική πρόβλεψη στην απασχόληση από την κατασκευή και λειτουργία του έργου εκτιμάται ότι θα ξεπερνά τις 70.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr