ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρβιτσιώτης: Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στη ναυτιλία

Δημοσίευση 5 Νοεμβρίου 2014, 20:46 / Ανανεώθηκε 5 Νοεμβρίου 2014, 20:46
Βαρβιτσιώτης: Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στη ναυτιλία
Facebook Twitter Whatsapp

Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στη ναυτιλία και μπορούμε να διαμορφώνουμε εξελίξεις τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στη ναυτιλία και μπορούμε να διαμορφώνουμε εξελίξεις», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στο Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική», ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε πως «ο κλάδος της ναυτιλίας είναι διαφορετικός. Απ' όλους τους άλλους κλάδους της εθνικής οικονομίας κι αυτό γιατί για τη συνεισφορά του στο 6,5% του ΑΕΠ, το ελληνικό κράτος δεν επενδύει τίποτα. Γι’ όλους τους άλλους κλάδους της οικονομίας το ελληνικό κράτος κάνει σοβαρές επενδύσεις σε υποδομές, σε επιδότηση και ενίσχυση εργασίας, σε ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, σε δρόμους, σιδηροδρόμους, αεροδρόμια και όλα όσα χρειάζεται για να φτάσει, για παράδειγμα, ένας τουρίστας εδώ. Αλλά και για να καλλιεργηθεί ένα χωράφι ή για να λειτουργήσει μια βιοτεχνία, είτε για να εγκατασταθεί μια μεγάλη βιομηχανία».

«Αντίθετα, στη ναυτιλία το κόστος της επένδυσης είναι μηδενικό. Άρα το όφελος αυτό για την εθνική οικονομία είναι καθαρό, παράγεται στο εξωτερικό, έρχεται στη χώρα και ο στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη της συνεισφοράς αυτού του παραγόμενου εισοδήματος για την εθνική οικονομία» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες για τη διεύρυνση της συμμετοχής της ναυτιλίας στην εθνική οικονομία.

Για τα λιμάνια, ο υπουργός ανέφερε ότι «αλλάξαμε τη στρατηγική και την οπτική που βλέπαμε τα πράγματα σε αυτά». 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr