ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις είναι νόμος και θα εφαρμοστεί

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2014, 13:17 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2014, 14:24
ΥΠΟΙΚ: Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις είναι νόμος και θα εφαρμοστεί
Facebook Twitter Whatsapp

«Η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί», τονίζει το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με το δημοσίευμα που έκανε λόγο για τελεσίγραφο της τρόικας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί», τονίζει το υπουργείο Οικονομικών, επβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του newpost.gr σχετικά με το δημοσίευμα που έκανε λόγο για τελεσίγραφο της τρόικας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «η συζήτηση με την τρόικα είναι διαρκής και περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο θεμάτων με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης». 

Νωρίτερα το newpost.gr μετέδωσε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει τη ρύθμιση και χωρίς την έγκριση της τρόικας αφού οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν θα επηρεαστούν.

Συγκεκριμένα κυβερνητικές πηγές τόνισαν στο newpost ότι δεν υπάρχει τελεσίγραφο όπως εμφανίζουν τα δημοσιεύματα αλλά όπως κάθε φορά στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης  μπορεί η τρόικα να ζητήσει να επανεξεταστεί το ζήτημα όμως τα στοιχεία που έχει η ελληνική πλευρά δεν αφήνουν κανένα περιθώριο μη εφαρμογής της συγκεκριμένης ρύθμισης.  

Η ελληνική κυβέρνηση έχει υπολογίσει και το κόστος της ρύθμισης αλλά κυρίως τα έσοδα που θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία και όταν αυτά παρουσιαστούν στην τρόικα θα σταματήσουν να εγείρουν τέτοιες απαιτήσεις. 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr