ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομική μείωση εισφορών του ΟΑΕΕ ζητά η ΕΣΕΕ

Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου 2014, 18:16 / Ανανεώθηκε 9 Νοεμβρίου 2014, 18:16
Αναδρομική μείωση εισφορών του ΟΑΕΕ ζητά η ΕΣΕΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, με αντίστοιχη ανταπόδοση στον υπολογισμό των νέων συνταξιοδοτικών παροχών, ζητάει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας από τον υπουργό Εργασίας Ι.Βρούτση.

Οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, με αντίστοιχη ανταπόδοση στον υπολογισμό των νέων συνταξιοδοτικών παροχών, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη ποιότητα των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών ζητάει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας από τον υπουργό Εργασίας Ι.Βρούτση.

Στην επιστολή του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη σημειώνεται ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θεωρούν την αδυναμία καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ, όχι μόνο θέμα της δύσκολης καθημερινότητας κάθε εμπόρου και ελεύθερου επαγγελματία ξεχωριστά, αλλά μείζον θέμα ασφαλιστικού πολιτισμού και δικαιοσύνης.

Η μείωση των εισφορών, κατά την ΕΣΕΕ, πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ για όλους τους οφειλέτες, που θα ανατρέχει στην αρχή της οφειλής.

Θεωρείται βέβαιο ότι μία τέτοια απόφαση «θα βελτιώσει θεαματικά τις ετήσιες εισροές του ΟΑΕΕ εξασφαλίζοντας τους συνταξιούχους στη αρχή της αλληλεγγύης των γενεών και παράλληλα, θα απαλλάξει από δυσάρεστες συνέπειες ασφαλισμένους και θα ενεργοποιήσει τους οφειλέτες του ταμείου» αναφέρεται στην επιστολή .


 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr