ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απογοητευμένη η ΕΣΕΕ από τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2014, 13:21 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2014, 14:18
Απογοητευμένη η ΕΣΕΕ από τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας
Facebook Twitter Whatsapp

Την απογοήτευσή της για το νέο κώδικα δεοντολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης εξέφρασε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την απογοήτευσή της για το νέο κώδικα δεοντολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης εξέφρασε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Δεν ανακοινώθηκαν οι συμφωνημένες αλλαγές στις εμπορικές πρακτικές που περίμενε ο εμπορικός κόσμος «αφού για άλλη μια φορά επικράτησε η λογική των εκπροσώπων των ολιγοπωλιακών συμφερόντων», σχολιάζει η Συνομοσπονδία.

Στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ αναφέρεται ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας που συμφωνήθηκε και προτάθηκε ως αποτέλεσμα διαλόγου φορέων της αγοράς και της γενικής γραμματείας Εμπορίου, δεν έγινε ποτέ Υπουργική Απόφαση. Οι βελτιωτικές αλλαγές που θα μπορούσαν με οριζόντια ισχύ και σκοπό να μην παραπλανούν ή να μην προκαλούν σύγχυση στον καταναλωτή ξαφνικά περιορίστηκαν στο ελάχιστο. Η ΕΣΕΕ εκτιμά ότι το λιγότερο που θα περίμενε ήταν η υπογραφή μιας Υπουργικής Απόφασης για σωστή εφαρμογή ενός δίκαιου και σύγχρονου Κώδικα Δεοντολογίας όλης της ελληνικής αγοράς και όχι έναν «κώδικα έμπνευσης και επινόησης κάποιων ακατάλληλων συμβούλων του υπουργείου που παραπλανούν τον αρμόδιο υφυπουργό».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστα Σκρέκα, την οποία κοινοποίησε στον αρμόδιο υφυπουργό, Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, Στέφανο Κομνηνό, ζητώντας η σχετική υπουργική απόφαση για τον Κώδικα Δεοντολογίας να είναι απόλυτα σύμφωνη με τα όσα κατέληξε ο διευρυμένος διάλογος με όλους τους θεσμοθετημένους φορείς της αγοράς που διήρκησε δύο μήνες και όχι με τα όσα εισηγούνται οι εκπρόσωποι των ολιγοπωλίων, όπως τους χαρακτηρίζει.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr