ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ κατά «σοφών» για τη γερμανική οικονομία

Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου 2014, 20:56 / Ανανεώθηκε 12 Νοεμβρίου 2014, 20:56
Μέρκελ κατά «σοφών» για τη γερμανική οικονομία
Facebook Twitter Whatsapp

Στις  επικρίσεις των κορυφαίων οικονομικών συμβούλων της κυβέρνησής της, των «σοφών» απάντησε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Στις  επικρίσεις των κορυφαίων οικονομικών συμβούλων της κυβέρνησής της, των «σοφών» απάντησε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Οι σύμβουλοι εκτίμησαν ότι οι πολιτικές που ασκούνται στα πεδία των εργασιακών σχέσεων και της πρόνοιας συνέτειναν στην επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας.

Υπέδειξαν τα σχέδια της κυβέρνησης να θεσπίσει κατώτατο μισθό -από το 2015- να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στον κλάδο της ενέργειας, γενναίες μεταρρυθμίσεις στην προνοιακή και επιδοματική πολιτική του Βερολίνου, αλλά και τις διεθνείς εντάσεις, ως τους λόγους για τους οποίους αναθεώρησαν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για την αναπτυξιακή προοπτική της Γερμανίας φέτος και το 2015.

Αλλά μιλώντας στην παρουσίαση της έκθεσής τους, η Μέρκελ επισήμανε ότι δεν μπορεί να «καταλάβει πώς ακριβώς μια απόφαση η οποία δεν έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ακόμη μπορεί ήδη να προκαλεί επιβράδυνση της οικονομίας».

Η ομάδα των ανεξάρτητων συμβούλων της κυβέρνησης της Γερμανίας αναμένει πλέον ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αναπτυχθεί με 1,2% φέτος πριν επιβραδυνθεί στο 1% το 2015, δηλαδή με ρυθμό πολύ χαμηλότερο από αυτόν που αναμένει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση (1,3%).

Η ομάδα αυτή των ειδικών προέβλεπε προηγουμένως ανάπτυξη με ρυθμό 1,9% του ΑΕΠ φέτος στη Γερμανία.

Η Μέρκελ επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει «εποικοδομητικά» τις προτάσεις και τις προτροπές των συμβούλων στην έκθεσή τους, η οποία τιτλοφορείται Εμπιστοσύνη στα Φαινόμενα της Αγοράς.

Στην έκθεσή τους πάντως οι ειδικοί προβλέπουν ότι η αγορά απασχόλησης στη Γερμανία θα συνεχίσει να έχει πολύ καλές επιδόσεις, με το ποσοστό της ανεργίας να παραμένει εξαιρετικά χαμηλό (6,7%) φέτος και το 2015.

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr