ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε τροχιά ανάπτυξης και επέκτασης εργασιών ο όμιλος SABO

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2014, 14:22 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2014, 14:37
Σε τροχιά ανάπτυξης και επέκτασης εργασιών ο όμιλος SABO
Facebook Twitter Whatsapp

Σε αναπτυξιακή τροχιά συνέχισε να κινείται το 2014 ο όμιλος SABO καταγράφοντας σημαντικά αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, όσο και σε επίπεδο επιχειρησιακών δραστηριοτήτων. 

Σε αναπτυξιακή τροχιά συνέχισε να κινείται το 2014 ο όμιλος SABO καταγράφοντας σημαντικά αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, όσο και σε επίπεδο επιχειρησιακών δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα το 10μήνο του 2014 ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €30 εκατ., ελαφρώς ενισχυμένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περιόδο διατηρώντας ένα ΕΒΙΤDA margin της τάξεως του 18%, ενώ για το σύνολο του έτους 2014 εκτιμάται ότι τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και η κερδοφορία θα διατηρηθούν στα επίπεδα του 2013. 

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, ανακοινώνεται ότι η SABO εισήλθε στον κλάδο των έργων διαχείρισης απορριμμάτων, επιβεβαιώνοντας την στρατηγική απόφαση της εταιρείας να αναπτύξει τεχνογνωσία στον τομέα κατασκευής μηχανημάτων, εξοπλισμού και αυτοματισμών για την επεξεργασία απορριμμάτων. Στόχος είναι να αποτελέσει η ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα, μια αξιόπιστη επιλογή για τις εταιρείες που αυτή τη στιγμή έχουν ως εναλλακτική λύση την αγορά αντίστοιχου εξοπλισμού από ευρωπαϊκές εταιρείες. Παράλληλα, θετικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι μέσω της κίνησης αυτής αναμένεται να δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας για εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, ενώ διευρύνεται και το είδος των αγορών στις οποίες απευθύνεται ο Όμιλος SABO.

Στο πλαίσιο αυτό, σημαντικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι η εταιρεία SICAP S.A. θυγατρική της SABO, ανέλαβε κοινοπρακτικά το έργο «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Ν. Φωκίδας» συνολικού προϋπολογισμού €11,63 εκατ. Το έργο θα κατασκευαστεί 4 χλμ. Βορειανατολικά της Άμφισσας όπου ο Χ.Υ.Τ.Υ. με συνολική χωρητικότητα μετά την αποπεράτωσή του ίση με 362.487 m3, ικανή για να καλύψει τις ανάγκες διάθεσης απορριμμάτων του νομού για περίπου 13 χρόνια.

Τέλος σημαντικός είναι ο προσανατολισμός της εταιρείας στις διεθνείς αγορές όπου η SABO έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα νέα έργα σε Κίνα, Μαλαισία και Περού. Συγκεκριμένα τα έργα που έχει αναλάβει στις χώρες αυτές είναι συνολικού προϋπολογισμού €8 εκατ. και αφορούν τον τομέα της κεραμοποιίας. Παράλληλα σημειώνεται ότι η θυγατρική εταιρεία στη Βραζιλία, στον πρώτο χρόνο ήδη λειτουργίας της έχει ολοκληρώσει το πρώτο της έργο, ενώ έχει υπό εκτέλεση επιπλέον 4 νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. Ρεάλ για την κατασκευή εργοστασίων κεραμοποιίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr