ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώτες εμπροσθοβαρείς δράσεις για την επιχειρηματικότητα αξίας 125 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση 14 Νοεμβρίου 2014, 21:37 / Ανανεώθηκε 14 Νοεμβρίου 2014, 21:37
Πρώτες εμπροσθοβαρείς δράσεις για την επιχειρηματικότητα αξίας 125 εκατ. ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp

Εμπροσθοβαρείς δράσεις του ΕΠΑνΕΚ συνολικού προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ ενεργοποιήθηκαν. 

Εμπροσθοβαρείς δράσεις του ΕΠΑνΕΚ συνολικού προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ ενεργοποιήθηκαν. 

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε ομιλία του στο Επιμελητήριο Αρκαδίας με θέμα «Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020 - Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις», την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει προδημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων, που θα αφορούν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ), το ανθρώπινο δυναμικό (προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ), αλλά και τέσσερις πιλοτικές δράσεις για την έρευνα-καινοτομία (προϋπολογισμού 73 εκατ. Ευρώ).

Ακόμη, ο υφυπουργός ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για την απλοποίηση της διαδικασίας υποβολής φακέλου από τον υποψήφιο επενδυτή. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι δεν θα χρειάζεται πλέον η υποβολή φακέλου με αναλυτικά στοιχεία προσφορών για όλες τις εργασίες που θα εκτελεστούν στο μέλλον, αλλά θα αρκεί ένας συνοπτικός προϋπολογισμός διαχωρισμού ποσών για κτιριακές και άυλες δαπάνες, μηχανολογικό εξοπλισμό και δαπάνες του αντικειμένου του έργου.

Με αυτόν τον τρόπο, ο υποψήφιος επενδυτής θα εξοικονομεί χρόνο και κόστος, θα απαλλάσσεται από μεγάλο γραφειοκρατικό φόρτο, ενώ παράλληλα θα αποφεύγονται και μελλοντικές τροποποιήσεις με ανάλογες καθυστερήσεις και επιπλέον επιβαρύνσεις.

Αναφορικά με την επιλογή του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης των δράσεων ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ζήτημα, καθώς το υπουργείο έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες συνεννοήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στη μεταβατική περίοδο, μέχρι την οριστική έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr