ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέντσι: «Κόβει» φοροελαφρύνσεις αγροτών και εφοπλιστών

Δημοσίευση 7 Αυγούστου 2015, 17:36 / Ανανεώθηκε 7 Αυγούστου 2015, 21:24
Ρέντσι: «Κόβει» φοροελαφρύνσεις αγροτών και εφοπλιστών
Facebook Twitter Whatsapp

Σε νέες περικοπές, συνολικού ύψους 23 δισ. ευρώ, προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι το φθινόπωρο.

Σε νέες περικοπές, συνολικού ύψους 23 δισ. ευρώ, προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι το φθινόπωρο.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο ιταλός πρωθυπουργός σχεδιάζει να περικόψει φορολογικά προνόμια των αγροτών αλλά και των εφοπλιστών. Την ίδια ώρα, όμως, δρομολογείται και η κατάργηση υπηρεσιών στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, που μέχρι πρότινος ήταν δωρεάν για τους ασφαλισμένους.

Η εφημερίδα Corriere della Sera υποστηρίζει ότι ο Ρέντσι για να μπορέσει να προχωρήσει στην κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας από το 2016, όπως υποσχέθηκε πρόσφατα, θα πρέπει να επιβάλει σημαντικές μειώσεις σε τομείς κύριας σημασίας για τους πολίτες. Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στην περιστολή κατά 10 δισ. ευρώ των δαπανών για τη δημόσια υγεία, κάτι που έχουν ήδη προτείνει οι σύμβουλοι του Ρέντσι, αρμόδιοι για τον περιορισμό των εξόδων του ιταλικού κράτους.

Με πρότυπο τις περικοπές στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση του iταλού κεντροαριστερού πρωθυπουργού, όμως, φέρεται να εξετάζει και την αισθητή μείωση των 13 συνολικά φοροελαφρύνσεων υπέρ των αγροτών, αλλά και εκείνων υπέρ των Ιταλών εφοπλιστών. Μέχρι τώρα οι εφοπλιστές διευκολύνονται με φορολογικές ελαφρύνσεις 180 εκατ. ευρώ τον χρόνο. «Τώρα, όμως, που όλα αυτά αναθεωρούνται στην Ελλάδα, δεν πρέπει να καταργηθούν και στην Ιταλία;» διερωτάται η Corriere della Sera.

Σε ό,τι αφορά τις μειώσεις των συνολικών δαπανών για τον τομέα της υγείας, η εφημερίδα La Repubblica αναφέρεται στις κύριες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματισθεί. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το ιταλικό κράτος θα ζητήσει την οικονομική συμβολή των πολιτών για μεγάλο μέρος των αξονικών τομογραφιών, με περιορισμό της δωρεάν θεραπείας σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και μείωση των γενετικών ελέγχων.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr