ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικός Χρυσός: Θα κινηθούμε νομικά - Ενδεχόμενη παύση όλων των δραστηριοτήτων στην Χαλκιδική

Δημοσίευση 20 Αυγούστου 2015, 10:33 / Ανανεώθηκε 20 Αυγούστου 2015, 10:33
Ελληνικός Χρυσός: Θα κινηθούμε νομικά - Ενδεχόμενη παύση όλων των δραστηριοτήτων στην Χαλκιδική
Facebook Twitter Whatsapp

Την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά απέναντι στην απόφαση του ΥΠΑΠΕΝ για ανάκληση των τεχνικών μελετών σε σχέση με τα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας στην Χαλκιδική κοινοποίησε με ανακοίνωσή της η εταιρεία Eldorado Gold, στην οποία, επίσης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της στο νομό. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά απέναντι στην απόφαση του ΥΠΑΠΕΝ για ανάκληση των τεχνικών μελετών σε σχέση με τα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας στην Χαλκιδική κοινοποίησε με ανακοίνωσή της η εταιρεία Eldorado Gold, στην οποία, επίσης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της στο νομό. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας:

H Eldorado Gold, επιβεβαιώνει ότι η Ελληνικός Χρυσός έλαβε γνώση της απόφασης του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για ανάκληση των τεχνικών μελετών που σχετίζονται με τα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας στην Χαλκιδική», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, που εκδόθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά, όπου βρίσκεται η έδρα της.

Η ανάκληση βασίζεται στην ημηβιομηχανική δοκιμή που ολοκληρώθηκε σε σχέση με την διαδικασία του flash melting για την πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Η ημηβιομηχανικής κλίμακας δοκιμή ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της Outotec στην Φινλανδία ενώ το Υπουργείο υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να είχε γίνει εντός πεδίου στην Χαλκιδική. Η ημηβιομηχανικής κλίμακας δοκιμή αποτελεί τμήμα των τεχνικών μελετών που σχετίζονται με τα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας. Οι μελέτες αποτελούν την βάση μιας σειράς μελετών και αδειοδοτήσεων που απαιτούνται από την εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει τα έργα της στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα. Η εταιρεία εξετάζει την Υπουργική απόφαση με τα νομικά και τεχνικά της τμήματα και αναμένεται να κινηθεί νομικά. 


Ο Paul Wright, Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, σε δήλωση του αναφέρει: «Είμαστε απογοητευμένοι και μπερδεμένοι από αυτή την απόφαση του Υπουργού ΠΑΠΕΝ που θέτει σε άμεσο κίνδυνο 5.000 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των 2.000 Ελλήνων εργαζόμενων και εργολάβων της Ελληνικός Χρυσός.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι θα κινηθούμε νομικά εναντίον της απόφασης προκειμένου να διασφαλίσουμε και να υπερασπισθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε τα δικαιώματα της Eldorado, της Ελληνικός Χρυσός, τους Έλληνες εργαζόμενους μας και όλη την περιοχή και τους φορείς που στηρίζουν την δραστηριότητά μας στην Χαλκιδική.

Η δραστηριότητά μας σε όλα τα εργοτάξια της εταιρείας στην Χαλκιδική συνεχίζεται κανονικά.

Η Ελληνικός Χρυσός ωστόσο ενδέχεται να αναγκαστεί να αναστείλει όλες τις μεταλλευτικές και αναπτυξιακές δραστηριότητές της στην Χαλκιδική, λόγω αυτής της ξαφνικής απόφασης του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr