ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με έκτακτες «επιχορηγήσεις» θα πληρωθούν οι συντάξεις ΙΚΑ

Δημοσίευση 25 Αυγούστου 2015, 14:18 / Ανανεώθηκε 25 Αυγούστου 2015, 17:34
Με έκτακτες «επιχορηγήσεις» θα πληρωθούν οι συντάξεις ΙΚΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Με έκτακτα δάνεια, εν είδει εισφορών αλληλεγγύης, φαίνεται πως να εξοφλούν τις συντάξεις στους ασφαλισμένους τους τόσο το ΙΚΑ, όσο και τα επιμέρους ασφαλιστικά ταμεία. 

Με έκτακτα δάνεια, εν είδει εισφορών αλληλεγγύης, φαίνεται πως να εξοφλούν τις συντάξεις στους ασφαλισμένους τους, τόσο το ΙΚΑ, όσο και τα επιμέρους ασφαλιστικά ταμεία.

Ήδη χθες στο ταμείο Νομικών (ΤΑΝ), χορηγήθηκε χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ έχει υποβληθεί και σχετικό αίτημα από το ΙΚΑ για 180 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει απόφαση, αναρτημένη στην Διαύγεια, υπογεγραμμένη από τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δ. Μάρδα, στο ταμείο δόθηκε ως «εισφορά στον λογαριασμό αλληλεγγύης συνταξιούχων» που διατηρείται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) το ποσό των 20.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ποσό αυτό θα χορηγηθεί σε δύο δόσεις, από τις οποίες το πρώτο δόθηκε χθες και το δεύτερο θα δοθεί ακριβώς ένα μήνα μετά τις 24 Σεπτεμβρίου.

Σε επικοινωνία που είχε το newpost με την διευθύντρια του ταμείου Νομικών κ. Γ. Μαδούρου δεν επιβεβαίωσε την χρηματοδότηση, παρότι αυτή έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αρνούμενη μάλιστα να συνεργαστεί για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.

Αντίθετα, σε σχετική επικοινωνία του newpost ο κ. Γ. Διακογιάννης, προϊστάμενος εσόδων του ΙΚΑ επιβεβαίωσε το αίτημα και μίλησε για όχι για δάνειο αλλά «επιχορήγηση» αναφερόμενος στην αίτηση του ποσού-μαμούθ των 180 εκατ. ευρώ που έστειλε πριν από μερικές ημέρες το Διοικ. Συμβούλιο του ΙΚΑ προς τους υπεύθυνους του λογαρισμού αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ, προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις των ασφαλισμένων. 

Οι πληροφορίες θέλουν επίσης, τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας να έχει ζητήσει πρόσθετο, βραχυχρόνιο δάνειο ύψους 110 εκατ. ευρώ, για την εξόφληση των συντάξεων με την σχετική απόφαση να προβλέπει ότι το δάνειο θα ληφθεί κατά 70 εκατ. ευρώ από τον Τομέα Ασφάλισης Δημοσίου και κατά τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ, από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr