ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλαλούμ με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση- Αναστέλλεται μόνο στα νηπιαγωγεία

Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2015, 20:26 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2015, 06:01
Αλαλούμ με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση- Αναστέλλεται μόνο στα νηπιαγωγεία
Facebook Twitter Whatsapp

Αλαλούμ επικρατεί με την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση καθώς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το οποίο συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε σε πρώτη φάση να μην εφαρμοστεί μόνο στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλαλούμ εξακολουθεί να επικρατεί με την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση καθώς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το οποίο συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε σε πρώτη φάση να μην εφαρμοστεί μόνο στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Επίσης το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε μεταξύ άλλων τη συγκρότηση επιτροπής για την παρακολούθηση του έργου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ειδικότερα το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε:

1. Συγκροτείται επιτροπή για την παρακολούθηση του έργου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Ταμείου Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων.

2. Το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται, με στόχο τη δικαιότερη εφαρμογή του. Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

3. Το Υπουργείο Οικονομικών θα διερευνήσει, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τρόπους κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή.

4. Εγκρίθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του προσχέδιου του προϋπολογισμού για το 2016, το οποίο συντάχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί αύριο, Δευτέρα, στη Βουλή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr