ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες προκλήσεις στην Ευρωζώνη βλέπει ο Ντράγκι

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2015, 17:19 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2015, 17:19
Νέες προκλήσεις στην Ευρωζώνη βλέπει ο Ντράγκι
Facebook Twitter Whatsapp

Νέες προκλήσεις στην Ευρωζώνη βλέπει ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος προανήγγειλε αλλαγές στο πρόγραμμα ποσωτικής χαλάρωσης. 

Νέες προκλήσεις στην Ευρωζώνη βλέπει ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος προανήγγειλε αλλαγές στο πρόγραμμα ποσωτικής χαλάρωσης. 

«Η επιβράδυνση της ανάπτυξης των αναδυόμενων οικονομιών και η πτώση των τιμών των μετάλλων θέτουν νέες προκλήσεις στην Ευρωζώνη, οι οποίες ενδεχομένως να αντιμετωπιστούν μέσω ορισμένων αλλαγών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», τόνισε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Λίμα του Περού.

Οι εξελίξεις στις αναδυόμενες αγορές θέτουν νέους κινδύνους στις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, η Ευρωζώνη θα αποδειχθεί «δυνατή» και ο πληθωρισμός θα αυξηθεί, όπως ακριβώς στοχεύαμε.

Αναφορικά με τις αλλαγές που απαιτούνται ορισμένες αλλαγές στη νομισματική πολιτική είπε: «Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, προσαρμόζοντας είτε το μέγεθος, είτε τη σύνθεση είτε και τη διάρκεια του προγράμματος αγοράς ομολόγων».

Τέλος, ο επικεφαλής της ΕΚΤ κάλεσε τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να μην επαναπαυτούν και να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, που θα καταστήσουν τις εθνικές οικονομίες ανθεκτικές έναντι των εξωτερικών κινδύνων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr