ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απέσυρε τη διάταξη για υποβολή δηλώσεων μετά την εντολή ελέγχων ο Αλεξιάδης

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2015, 19:25 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2015, 19:34
Απέσυρε τη διάταξη για υποβολή δηλώσεων μετά την εντολή ελέγχων ο Αλεξιάδης
Facebook Twitter Whatsapp

Απέσυρε τη διάταξη για υποβολή εκπρόθεσμων αρχικών και τροποιητικών δηλώσεων μετά την έκδοση εντολής ελέγχου (άρθρο 3 παρ. 2,3) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με νομοτεχνική βελτίωση, στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, απέσυρε τη διάταξη για υποβολή εκπρόθεσμων αρχικών και τροποιητικών δηλώσεων μετά την έκδοση εντολής ελέγχου (άρθρο 3 παρ. 2,3) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως ανέφερε στη Βουλή ο κ. Αλεξιάδης, η παρούσα διάταξη αποσύρεται προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα και θα επανεισαχθεί σε νέο σχέδιο νόμου.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση θεσμοθετείται η δυνατότητα να υποβάλλονται φορολογικές δηλώσεις και μετά την έκδοση εντολής ελέγχου. Αυτές οι διατάξεις αποσκοπούν στην ταχύτερη απόδοση των φόρων που αναλογούν σε φορολογητέα ύλη που δεν έχει περιληφθεί στις αρχικές δηλώσεις (εισοδήματος, ΦΠΑ, παρακρατούμενοι, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΑ κλπ). Εξάλλου τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις που οι δηλώσεις υποβάλλονται μετά την έκδοση της εντολής ελέγχου είναι ίδια με τα πρόστιμα που επιβάλλονται μετά την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου, όπως αναφέρεται στο άρθρο 3 παράγραφος 12 του Ν/Σ. Με τον τρόπο αυτό παρέχουμε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συμμορφωθούν, τα έσοδα να αυξηθούν και να μην υπάρχουν περιθώρια διαφθοράς (ως προς το πότε θα ξεκινήσει ο φορολογικός έλεγχος).

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr