ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κουντουρά: Βασικό μέλημα η στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας

Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου 2015, 22:37 / Ανανεώθηκε 19 Οκτωβρίου 2015, 22:37
Κουντουρά: Βασικό μέλημα η στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας
Facebook Twitter Whatsapp

Βασικό μέλημα του υπουργείου είναι η στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας, ανέφερε η Έλενα Κουντουρά από το βήμα του συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. 

Βασικό μέλημα του υπουργείου είναι η στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας, ανέφερε η Έλενα Κουντουρά από το βήμα του συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

«Ακούμε τα προβλήματα και λαμβάνουμε υπόψη τις ιδέες και τις προτάσεις του κλάδου. Θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, να δώσουμε άμεσα τις εφικτές λύσεις σε ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως το θέμα του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του ΦΠΑ, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την παραοικονομία και τα παράνομα καταλύματα, ή τις ελλιπείς υποδομές» δήλωσε η υπουργός.

Αναφερόμενη στην επόμενη χρονιά, η κα Κουντουρά, ανάφερε ότι αναμένεται περαιτέρω αύξηση των αφίξεων, καθώς οι μεγάλες τουριστικές εταιρίες - providers ήδη δεσμεύουν μεγαλύτερο αριθμό θέσεων. Τα απαραίτητα μέτρα, ήδη σχεδιάζονται και δρομολογούνται. Όλα τα παραπάνω προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον σε διεθνείς επενδυτές και funds. 

«Τα πρώτα έργα στον τομέα του τουρισμού βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, έργα τα οποία ξεμπλοκάραμε και αδειοδοτήσαμε ύψους περίπου 5 δισ, ενώ αναμένεται και περαιτέρω αύξηση του ενδιαφέροντος» επεσήμανε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr