ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλειστικό: Λουκέτο σε εφορίες βάζει το υπουργείο Οικονομικών

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2015, 07:43 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2015, 07:57
Αποκλειστικό: Λουκέτο σε εφορίες βάζει το υπουργείο Οικονομικών
Intime News Photo Agency
Facebook Twitter Whatsapp

Η έλλειψη προσωπικού, ανάμεσά τους προϊσταμένων και διευθυντών σε αρκετές από τις 120 ΔΟΥ σε όλη την χώρα αναγκάζει το Υπουργείο Οικονομικών να βάζει λουκέτο σε Εφορίες που κρίνονται ανενεργές και δεν μπορούν να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις συναλλαγές με τους πολίτες.

Η έλλειψη προσωπικού, ανάμεσά τους προϊσταμένων και διευθυντών σε αρκετές από τις 120 ΔΟΥ σε όλη την χώρα αναγκάζει το Υπουργείο Οικονομικών να βάζει λουκέτο σε Εφορίες που κρίνονται ανενεργές και δεν μπορούν να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις συναλλαγές με τους πολίτες.

Μετά από δραματικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Υπουργείο Οικονομικών με ανώτατα στελέχη εφοριών, αποφασίστηκε να κλείσουν τουλάχιστον 10-20 εφορίες σε Αθήνα και Περιφέρεια και να συγχωνευτούν με όμορες άλλες.

Ενας ακόμη λόγος που οδηγεί σε λουκέτο τις εφορίες είναι και η εξοικονόμηση πόρων με τον περιορισμό μισθωμάτων   για τη στέγασή των υπηρεσιών τους. Ωστόσο παρά την συγχώνευση μεγάλου αριθμού εφοριών που έγινε πριν από λίγα χρόνια για ορισμένες από αυτές  ,όπως η ΚΑ Αθηνών στους  Αμπελόκηπους (το προσωπικό της μετακόμισε και συγχωνεύτηκε με την ΔΟΥ Ψυχικού και Χολαργού) το Υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να καταβάλλει μισθώματα.

Ο λόγος; Τα αρχεία της εφορίας που φυλάσσονται στο κτίριο που στεγάζονταν κοντά στην Πανόρμου. Ομως ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στην Αστυνομία. Ενώ πολλοί αστυνομικοί σταθμοί έκλεισαν στην Περιφέρεια και το προσωπικό τους μεταφέρθηκε στις έδρες Δήμων και Νομών, για ορισμένα από τα οικήματα που στεγάζονταν οι αστυνομικοί σταθμοί συνεχίζεται  ακόμη η καταβολή  μισθωμάτων, καθώς εκεί φυλάσσονται αρχεία και φάκελοι της Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr