ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον αέρα η αγροτική παραγωγή του 2016! (Βίντεο)

Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2016, 03:01 / Ανανεώθηκε 18 Ιανουαρίου 2016, 22:56
Στον αέρα η αγροτική παραγωγή του 2016! (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Καθώς η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, δε θα μπορούσε σε κάθε περίπτωση να μείνει εκτός ο αγροτικός τομέας !

Καθώς η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, δε θα μπορούσε σε κάθε περίπτωση να μείνει εκτός ο αγροτικός τομέας !

Πώς τα drones μπορούν να βοηθήσουν την αγροτική παραγωγή; Γιατί να μπει στον κόπο ένας αγρότης να ενοικιάσει drone από το mermix.gr;

Ένα drone μπορεί να κάνει για τη γεωργία ό, τι έκαναν τα κινητά τηλέφωνα για τις τηλεπικοινωνίες.

Η συλλογή δεδομένων για τους αγρότες σχετικά με τα αγροκτήματά τους μεγαλώνει, όσο πιο μεγάλη είναι η έκταση κατά την οποία οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις εξαπλώνονται. Ένα drone μπορεί να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με μια πολύ μεγάλη περιοχή μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Τo drone, συλλέγει δεδομένα, όπως τα επίπεδα χλωροφύλλης ή αν τα φυτά λαμβάνουν υπερβολική υγρασία. Διαθέτει αισθητήρες που μπορούν να βοηθήσουν τους αγρότες να ανιχνεύσουν ασθένειες στα φυτά πριν αυτές γίνουν ορατές. Αυτό μπορεί να επιτρέψει στους αγρότες να είναι ενεργοί στη διαχείριση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, με αποτέλεσμα την υψηλότερη απόδοση στην παραγωγή.

Επίσης, ένας αγρότης μπορεί να βλέπει την παραγωγή του χωρίς να χρειάζεται να διασχίσει το χωράφι του, γλυτώνοντας πολύτιμο χρόνο.

Επόμενος στόχος των drones είναι ο ψεκασμός του χωραφιού με τη χρήση τους.

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, κανείς δεν είναι διατεθειμένος ή μπορεί να διαθέσει τεράστια ποσά για είτε τον εκσυγχρονισμό είτε την ανανέωση του εξοπλισμού του. Η προσαρμογή των αγροτών στα νέα δεδομένα κρίνεται αναγκαία, η αύξηση της παραγωγικότητας με παράλληλα μείωση του κόστους είναι απαραίτητη.

Μην σας κάνει εντύπωση εάν οι αγρότες χρησιμοποιούν online πλατφόρμες ανταλλαγής αγροτικών μηχανημάτων και μάλιστα ενοικιάζουν και drones!

Κι όμως, όχι σε κάποια χώρα του εξωτερικού…αλλά στην Ελλάδα !

Που; Στο mermix!

Τι είναι το mermix;

Δεν έχουν περάσει 2 χρόνια, από τότε που ο Χρήστος Σταμάτης & ο Γιάννης Στοΐτσης συνέλαβαν την ιδέα του mermix.gr, ενώ σε λίγο καιρό κλείνει ένα χρόνο η πρώτη online έκδοση της πλατφόρμας που δημιούργησαν!

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr