ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 23% ο ΦΠΑ στο γάλα με κακάο ή καφέ - Εγκύκλιος ΥΠΟΙΚ

Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου 2016, 17:44 / Ανανεώθηκε 20 Ιανουαρίου 2016, 18:23
Στο 23% ο ΦΠΑ στο γάλα με κακάο ή καφέ - Εγκύκλιος ΥΠΟΙΚ
Facebook Twitter Whatsapp

Διευκρινίσεις για τον συντελεστή ΦΠΑ στα ροφήματα με βάση το γάλα έδωσε σήμερα η ΓΓΔΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διευκρινίσεις για τη δασμολογική κατάταξη και τον εφαρμοστέο συντελεστή ΦΠΑ​ στα ροφήματα με βάση το γάλα έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Όπως αναφέρεται σε Εγκύκλιο που υπογράφει:

  • Σε συντελεστή ΦΠΑ 13% υπόκεινται το γάλα και η κρέμα γάλακτος (ανθόγαλα), συμπυκνωμένα ή με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών.
  • Σε συντελεστή ΦΠΑ 23% υπόκεινται τα προϊόντα με βάση το γάλα που περιέχουν άλλες ουσίες, πλην γλυκαντικών, όπως π.χ. το κακάο, ο καφές ή ουσίες, όπως βανίλια ή εκχυλίσματα φρούτων.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω διαφοροποίηση δεν επήλθε βάσει των διατάξεων του ν. 4334/2015, αλλά απορρέει από την κατάταξη των προϊόντων σε δασμολογική κλάση.

Με αυτή την εγκύκλιο ουσιαστικά δίνει δειυκρινίσεις επί σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε προχθές και η οποία ζητεί την εφαρμογή των ανωτέρω αναφορικά με τη δασμολογική κατάταξη και το συντελεστή Φ.Π.Α. των γαλακτοκομικών προϊόντων και ειδικά των ροφημάτων γάλακτος με γεύση καφέ, σοκολατούχου γάλακτος και παρόμοιων ροφημάτων με βάση το γάλα.

Παράλληλα προειδοποιεί για ελέγχους για την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr