ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Εθνική μειώνει την προμήθεια για συναλλαγές μέσω POS

Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου 2016, 14:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιανουαρίου 2016, 14:05
Η Εθνική μειώνει την προμήθεια για συναλλαγές μέσω POS
Facebook Twitter Whatsapp

Τη μείωση της προμήθειας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην εκκαθάριση συναλλαγών μέσω POS ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη μείωση της προμήθειας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην εκκαθάριση συναλλαγών μέσω POS ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, από την 15η Φεβρουαρίου, η προμήθεια θα καθορίζεται στο 0,5% για συναλλαγές έως 10 ευρώ, με όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες.

Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνει η Εθνική, επιτρέπεται σε χιλιάδες σημεία λιανικής πώλησης, σε όλη την Ελλάδα όπως, καταστήματα ψιλικών ειδών, mini market, περίπτερα, καταστήματα γρήγορης εστίασης, να αποδέχονται πληρωμές με κάρτες, ακόμη και για αγαθά με πολύ χαμηλό περιθώριο κέρδους.

Όπως εκτιμά στη συνέχεια, η χρήση των καρτών σε εκατομμύρια καθημερινές συναλλαγές χαμηλής αξίας, θα συμβάλλει στη μείωση του σημαντικού κόστους διαχείρισης μετρητών, στη σταδιακή αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και συνολικά στην εξυγίανση του τρόπου λειτουργίας της αγοράς.

Την ίδια ώρα, η Εθνική προχωρά στην παροχή σε νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ανέξοδα για τον πρώτο χρόνο και με προνομιακή προμήθεια από το δεύτερο χρόνο και μετά, υπηρεσίες εκκαθάρισης πληρωμών στους πελάτες τους με χρήση κάρτας για τις online αγορές τους (υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου, i-bank e-commerce).

Σχετική σύσταση στις τράπεζες να μειώσουν το ποσοστό προμήθειας για ηλεκτρονικές συναλλαγές είχε απευθύνει πρόσφατα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, χαρακτηρίζοντας «μεγάλες και παράλογες» τις χρεώσεις.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr