ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρ. Λαγκάρντ: Άριστη λύση η «επί της αρχής έγκριση» - Μέχρι τις 27 Ιουλίου το «πράσινο» φως

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2017, 21:18 / Ανανεώθηκε 19 Ιουνίου 2017, 21:36
Κρ. Λαγκάρντ: Άριστη λύση η «επί της αρχής έγκριση» - Μέχρι τις 27 Ιουλίου το «πράσινο» φως
Facebook Twitter Whatsapp

 Έως τις 27 Ιουλίου αναμένεται να έχει εγκριθεί η «επί της αρχής» νέα δανειακή συμφωνία, διάρκειας 14 μηνών του Ταμείου για την Ελλάδα, που περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους έως 2 δισ. Ευρώ, διαμήνυσε η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ 

 Έως τις 27 Ιουλίου αναμένεται να έχει εγκριθεί η «επί της αρχής» νέα δανειακή συμφωνία, διάρκειας 14 μηνών του Ταμείου για την Ελλάδα, που περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους έως 2 δισ. Ευρώ, διαμήνυσε η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ τα οποία θα δοθούν μόνο αν υπάρξει ικανοποιητική εξέλιξη για την ελάφρυνση του χρέους, όπως η ίδια σημείωσε.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, η κ. Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μελών του Δ.Σ. για τα ταξίδια της στο εξωτερικό, φέρεται να υποστήριξε ότι «δεν μπορούσαμε να κάνουμε το μέγιστο -εννοεί να προτείνει πλήρη συμμετοχή μαζί με άμεση χρηματοδότηση. Και αυτό, επειδή οι Ευρωπαίοι δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα του ελληνικού χρέους. Όπως είναι γνωστό η Γερμανία αρνήθηκε να διαπραγματευθεί το ζήτημα και το ΔΝΤ αποφάσισε να προτείνει την «επί της αρχής έγκριση».

 Όπως είναι γνωστό η Γερμανία αρνήθηκε να διαπραγματευθεί το ζήτημα και το ΔΝΤ αποφάσισε να προτείνει την «επί της αρχής έγκριση».

Αναφορικά με την ελάφρυνση, η κ. Λαγκάρντ φέρεται να είπε ότι ελέχθησαν και έγιναν κάποια πράγματα, πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά. Και δεσμεύθηκε να ενημερώσει το Δ.Σ. εν καιρώ. Χαρακτήρισε δε την πρόταση «επί της αρχής έγκριση» μία άριστη λύση.

Πηγές στην Ουάσιγκτον μας είπαν ότι «δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο». Τόνισαν ότι «απλά έγινε μία προσθήκη» και θύμισαν ότι «εάν επρόκειτο για καινούργιο Μνημόνιο έπρεπε να το φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και ψήφιση». Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, είπαν οι ίδιες πηγές.