ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητρώο συντονιστών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό- Με δημόσια κλήρωση θα γίνει η επιλογή

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2017, 17:36 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2017, 17:36
Μητρώο συντονιστών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό- Με δημόσια κλήρωση θα γίνει η επιλογή
Facebook Twitter Whatsapp

Με δημόσια κλήρωση θα επιλεγούν οι συντονιστές που θα αναλάβουν δράση στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών, 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με δημόσια κλήρωση θα επιλεγούν οι συντονιστές που θα αναλάβουν δράση στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών, καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων (με εξαίρεση την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου) οι αιτήσεις υπερβαίνουν τον αριθμό των προβλεπόμενων θέσεων.
 
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έληξε χθες, Δευτέρα 19 Ιουνίου και υπεβλήθησαν συνολικά 986 αιτήσεις και 320 θέσεις. Οι περισσότερες αιτήσεις υπεβλήθησαν στην Αττική (454 σε 120 θέσεις) και την Κεντρική Μακεδονία (233 για 50 θέσεις).
 
Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που περιλαμβάνει και τη σεισμόπληκτη Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, θα υπάρξει άμεσα νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς δικηγόρους με πενταετή εμπειρία, όπως ορίζει ο νόμος.
 
Το όριο των 320 συντονιστών που προβλέπει ο νόμος μπορεί να επεκταθεί, με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι προκύπτει αυξημένος φόρτος εργασίας εξαιτίας αυξημένου ενδιαφέροντος επιχειρήσεων για τον μηχανισμό.
 
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον ιστότοπο www.keyd.gov.gr.