ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Εργαζόμενοι σε ανενεργές μονάδες αρνούνται να μετακινηθούν – Επιστολή Παναγιωτάκη, απάντηση υπ. Εργασίας, ΓΕΝΟΠ

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2017, 21:47 / Ανανεώθηκε 21 Ιουνίου 2017, 22:51
ΔΕΗ: Εργαζόμενοι σε ανενεργές μονάδες αρνούνται να μετακινηθούν – Επιστολή Παναγιωτάκη, απάντηση υπ. Εργασίας, ΓΕΝΟΠ
Facebook Twitter Whatsapp

Αλαλούμ επικρατεί με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ σε μονάδες που έχουν παύσει να λειτουργούν. Ενώ η διοίκηση της εταιρείας με επιστολή της προς την Ένωση Τεχνικών, ζήτησε από τους εργαζόμενους να μετακινηθούν, οι ίδιοι φέρονται να μην θέλουν κάτι τέτοιο.

Αλαλούμ επικρατεί με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ σε μονάδες που έχουν παύσει να λειτουργούν. Ενώ η διοίκηση της εταιρείας με επιστολή της προς την Ένωση Τεχνικών, ζήτησε από τους εργαζόμενους να μετακινηθούν, οι ίδιοι φέρονται να μην θέλουν κάτι τέτοιο.

Στην επιστολή του, ο Μ. Παναγιωτάκης τόνιζε:

Κατανοώ πλήρως την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για τα όποια  προβλήματα δημιουργούνται στους εργαζομένους που μετακινούνται από τις μονάδες που έχουν παύσει να λειτουργούν. Η ίδια ευαισθησία και ενδιαφέρον υπάρχουν και στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην ιεραρχία.

Ωστόσο μια κατάσταση, υποαπασχόλησης ή και μη απασχόλησης, κάθε άλλο παρά υγιής, επιβάλλεται επί τέλους να τερματιστεί, όπως αποφάσισε και το Δ.Σ. Άλλωστε μια μετάθεση από καταργούμενη θέση δεν είναι παρά ευκαιρία απασχόλησης που προσφέρει η ΔΕΗ εξαιτίας ακριβώς του συγκεκριμένου χαρακτήρα της.

Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης, σας είναι γνωστό ότι εφαρμόζονται με σχολαστικότητα κοινωνικά και υπηρεσιακά κριτήρια και διαδικασίες, οι οποίες -σε αντίθεση με ότι θα συνέβαινε σε περίπτωση επιχείρησης άλλου χαρακτήρα- έχουν ήδη διαρκέσει μεγάλο διάστημα και έχουν γίνει εξαντλητικές διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα.

Η στήριξη αυτής της διαδικασίας είναι στήριξη της ίδιας της ΔΕΗ και του δημόσιου χαρακτήρα της, και βέβαια στήριξη των ίδιων των εργαζομένων και της φιλοσοφίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στην επιχείρηση.

Ας περιφρουρήσουμε λοιπόν όλοι, ο καθένας από την πλευρά του, την ουσία του μοντέλου των εργασιακών σχέσεων που υφίστανται στην Επιχείρησή μας, και το οποίο όπως γνωρίζετε περισσότερο από κάθε άλλον, βρίσκεται στο στόχαστρο.

Άλλωστε και οι εργαζόμενοι που μετατίθενται, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, δεν ζουν μακριά από την κοινωνία και γνωρίζουν πολύ καλά τις καταστάσεις που επικρατούν.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ωστόσο φέρονται να αντιδρούν στις μετακινήσεις τους. Δημοσιογραφικές πληροφορίεςπου μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση που είχε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσίογλου με τη ΓΕΝΟΠ, φέρεται να στάθηκε στο πλευρό τους και να έστειλε τον γενικό γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη στην τριμερή επιτροπή που θα συνεδριάσει λίγο πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, την Παρασκευή.

Ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας, έσπευσε να διαψεύσει την εν λόγω πληροφορία και με ανακοίνωσή της τονίζει: «Ουδεμία συζήτηση έγινε για το ζήτημα που αφορά τη μετακίνηση εργαζομένων σε μονάδες της ΔΕΗ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη».

«Το συγκεκριμένο θέμα δεν τέθηκε στη συζήτηση ούτε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων ούτε από την πλευρά του υπουργείου. Επομένως, τα όσα αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ είναι προϊόν μυθοπλασίας» τονίζεται. 

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ. «Το «θέμα» που προσπαθεί να δημιουργήσει ο ΣΚΑΪ είναι μύθευμα και θα ήταν ανάξιο σχολιασμού. Για την "ταμπακέρα": Στη συνάντηση με την υπουργό Εργασίας συζητήθηκαν τα θέματα που αναφέρονται στο σχετικό δελτίο τύπου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Τελεία» σημειώνει και προσθέτει:

«Προφανώς και δεν είναι τυχαία η συγκεκριμένη κατασκευασμένη "είδηση". Κάποιον ή κάποιους εξυπηρετεί και σίγουρα εκθέτει εκείνους που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Σεβόμαστε την προσπάθεια των δημοσιογράφων για την αναζήτηση της αλήθειας αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που πρέπει να αναζητήσει κανείς είναι η ίδια η αλήθεια!».