ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ηλεκτροσόκ» από τα πρόστιμα για ρευματοκλοπή

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2017, 20:01 / Ανανεώθηκε 23 Ιουνίου 2017, 23:13
«Ηλεκτροσόκ» από τα πρόστιμα για ρευματοκλοπή
Facebook Twitter Whatsapp

«Βαρύς» θα είναι ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι κλέβουν ρεύμα, σύμφωνα με τα πρόστιμα που θέσπισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. 

«Βαρύς» θα είναι ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι κλέβουν ρεύμα, σύμφωνα με τα πρόστιμα που θέσπισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», οι ρευματοκλοπές έχουν γίνει μάστιγα για την ΔΕΗ αλλά και τους υπόλοιπους παρόχους, αφού μόλις το πρώτο τρίμηνο του 2017 σημειώθηκαν 2.000 παραβάσεις.

Για τις υποθέσεις αυτές, μέχρι σήμερα προβλέπεται να πληρώσουν με την τιμή της κιλοβατώρας στην εκτιμηθείσα ποσότητα που κατανάλωσαν παράνομα.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση που εξέδωσε η ΡΑΕ προβλέπονται:

  • Χρηματικά πρόστιμα που υπολογίζονται με συγκεκριμένη τιμή, η οποία προσαυξάνεται κατά 50% για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου και κατά 70% για τους υπόλοιπους καταναλωτές.
  • Η διοικητικά οριζόμενη τιμή προέκυψε από το μέσο κόστος ρεύματος που πληρώνει ένα νοικοκυριό με τετραμηνιαία κατανάλωση 1.300 kWh και είναι στα 150 ευρώ ανά MWh. Αυτή λοιπόν προσαυξάνεται κατά 70%, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει στα 255 ευρώ ανά MWh, η οποία πολλαπλασιάζεται με την εκτιμώμενη κατανάλωση που έκλεψε ο παραβάτης.
  • Οι παραβάτες έρχονται επίσης αντιμέτωποι με χρηματικά πρόστιμα αντικατάστασης του μετρητή, αν χρειαστεί. Για μονοφασική παροχή είναι 425,550 ευρώ και για τριφασική 750 ευρώ.