ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Παπανάτσιου: Αύριο οι αποφάσεις για τις φορολογικές - Τι αλλάζει στο παράβολο για τα ανασφάλιστα

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2017, 13:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2017, 13:35
Κ. Παπανάτσιου: Αύριο οι αποφάσεις για τις φορολογικές - Τι αλλάζει στο παράβολο για τα ανασφάλιστα
Facebook Twitter Whatsapp

Αύριο αναμένεται να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Αύριο αναμένεται να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και πρόκειται να ανακοινωθούν έως την Παρασκευή που λήγει η αρχική προθεσμία, είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες η παράταση θα είναι λίγων ημερών ενώ θεωρείται απίθανο να διαρκέσει πέραν του δευτέρου δεκαημέρου του Ιουλίου όπως ζητούν οι Ενώσεις των Λογιστών και των Φοροτεχνικών. Πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να διαρκέσει ως την 14 Ιουλίου.

Η υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει την επιστροφή των παραβόλων που κατέβαλαν οι ιδιοκτήτες ΙΧ που ήταν στη λίστα των διασταυρώσεων με τα ανασφάλιστα. Επίσης αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν στο παράβολο των 250 ευρώ το οποίο πλέον πρόκειται να κλιμακωθεί ανάλογα με το μέγεθος του κυβισμού των οχημάτων.

Έτσι όπως διευκρινίστηκε το παράβολο θα ορισθεί στα 100 ευρώ για δίτροχα ως 250 κυβικά εκατοστά, στα 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα, στα 200 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα κάτω των 1.000 κυβικών και σε 250 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα.