ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο» από τη Bundestag στην εκταμίευση της δόσης

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2017, 15:06 / Ανανεώθηκε 28 Ιουνίου 2017, 15:06
«Πράσινο» από τη Bundestag στην εκταμίευση της δόσης
Facebook Twitter Whatsapp

Το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης ύψους 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ έδωσε γερμανική Βουλή, έπειτα από συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης ύψους 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ έδωσε γερμανική Βουλή, έπειτα από συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών. Παράλληλα αποφασίστηκε το ελληνικό ζήτημα να μην παραπεμφθεί στην ολομέλεια της Bundestag.

Τα επόμενα βήματα

Απομένει η αυριανή συνεδρίαση του EuroWorking Group, όπου θα εξεταστεί εκ νέου ο κατάλογος των 140 προαπαιτούμενων προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως στον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα για να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ.

Πάντως και τα τελευταία προαπαιτούμενα που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα έχουν ολοκληρωθεί και δεν αναμένεται να υπάρξουν ενστάσεις.

Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του ΔΕΣΦΑ,οι εφοπλιστές συναίνεσαν στην παράταση της εθελοντικής συνεισφοράς στα έσοδα του κράτους για ακόμη ένα έτος, ενώ ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης του 10% των «νέων συντάξεων», για αιτήσεις που κατατέθηκαν από τις 13 Μαΐου 2016 έως και το τέλος του ίδιου χρόνου.