ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ.Παναγιωτάκης: Εντός των προθεσμιών η προετοιμασία για πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ

Δημοσίευση 29 Ιουνίου 2017, 17:22 / Ανανεώθηκε 29 Ιουνίου 2017, 17:03
Μ.Παναγιωτάκης: Εντός των προθεσμιών η προετοιμασία για πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι φίλοι μας της Κομισιόν θα πρέπει να το παραδεχτούν. Η ΔΕΗ ΔΕΗ-1,38% χρειάστηκε λιγότερο χρόνο να προετοιμάσει και να ολοκληρώσει την πώληση του ΑΔΜΗΕ από όσο χρειάστηκαν οι άλλοι θεσμοί, εγχώριοι και κοινοτικοί, να εγκρίνουν και να επικυρώσουν το αποτέλεσμα. Σε ποια άλλη χώρα - μέλος έγινε κάτι παρόμοιο;»

«Οι φίλοι μας της Κομισιόν θα πρέπει να το παραδεχτούν. Η ΔΕΗ χρειάστηκε λιγότερο χρόνο να προετοιμάσει και να ολοκληρώσει την πώληση του ΑΔΜΗΕ από όσο χρειάστηκαν οι άλλοι θεσμοί, εγχώριοι και κοινοτικοί, να εγκρίνουν και να επικυρώσουν το αποτέλεσμα. Σε ποια άλλη χώρα - μέλος έγινε κάτι παρόμοιο;», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την εισήγησή του στο ετήσιο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στα ΝΟΜΕ, τα οποία «εφαρμόζονται κανονικά». Μάλιστα, «η νέα Reserve Price αναμένεται 30-35% μικρότερη από την οριακή - χονδρική τιμή και οι προσφερόμενες ποσότητες θα είναι μεγαλύτερες». Ο κ. Παναγιωτάκης χαρακτήρισε ιδανικές τις συνθήκες για την επιτάχυνση του ανοίγματος της λιανικής αγοράς, από την άποψη του περιθωρίου κέρδους των ιδιωτών. Όπως είπε, σύντομα η ΔΕΗ θα έχει έτοιμο το προς διάθεση χαρτοφυλάκιο πελατών.

«Η προετοιμασία για την πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ, έστω κι αν αυτό δεν είναι προϊόν επιχειρηματικού σχεδιασμού, προχωρεί απολύτως εντός των προθεσμιών», ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης, τονίζοντας ότι η ζημιά στο Αμύνταιο δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα, ούτε θα αλλάξει τους σχεδιασμούς της ΔΕΗ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν θα αργήσουν οι πρώτες ανακοινώσεις για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας εκτός συνόρων. Επεσήμανε άλλωστε «τη δυναμική στροφή στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» κόντρα στις «απαράδεκτες καθυστερήσεις του παρελθόντος». Όπως είπε, η ΔΕΗ επιδιώκει την υλοποίηση μεγάλου Φ/Β Σταθμού των 200 MW στην Πτολεμαΐδα, όσο και στη νησιωτική χώρα, σε συνδυασμό με τις διασυνδέσεις και την αποθήκευση.