ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων - Kοντά στο χαμηλότερό όριο από το 2009

Δημοσίευση 21 Αυγούστου 2017, 17:40 / Ανανεώθηκε 21 Αυγούστου 2017, 17:40
Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων - Kοντά στο χαμηλότερό όριο από το 2009
Facebook Twitter Whatsapp
Νέα μείωση κατέγραψαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στον απόηχο της αναβάθμισης της οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

Νέα μείωση κατέγραψαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στον απόηχο της αναβάθμισης της οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησαν στο 3,25% κάποια στιγμή, επίπεδο το οποίο είχαν φθάσει πριν από ένα μήνα, το οποίο είναι κοντά στο χαμηλότερό τους από το 2009.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων μειώθηκε 5 μονάδες βάσης στις αρχές της διαπραγμάτευσης στο 5,58%, ενώ σταθεροποιήθηκε στη συνέχεια. «Τα ελληνικά ομόλογα εξακολουθούν να έχουν κίνδυνο και να είναι ευμετάβλητα, αλλά τουλάχιστον δεν είναι τώρα ένα βήμα, αλλά δύο βήματα, μακριά από (τη βαθμίδα) χρεοκοπίας», δήλωσε ο αναλυτής της DZ Bank, Ντάνιελ Λεντς. «Θεωρώ ότι η αναβάθμιση είχε προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό, επομένως δεν θα δείτε μία τεράστια μείωση του spread (της διαφοράς απόδοσης των ελληνικών ομολόγων σε σχέση με την απόδοση των γερμανικών τίτλων) - αλλά είναι πιθανό ότι ορισμένοι επενδυτές υψηλών αποδόσεων να εξετάσουν τώρα μία μικρή επένδυση στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Αν και η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστια επίπεδα χρέους και έπρεπε να επιβάλλει αυστηρά μέτρα λιτότητας σε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έλαβε ώθηση τον Ιούνιο, όταν οι χώρες της Ευρωζώνης συμφώνησαν να εκταμιεύσουν δόση 9,5 δισ. δολαρίων. Επιπλέον, η Ελλάδα ανέκτησε την πρόσβασή της στις αγορές τον περασμένο μήνα μετά από αποχή τριών ετών, εκδίδοντας πενταετή ομόλογα ύψους 3 δισ. ευρώ. Τα ομόλογα άλλων χωρών της νότιας Ευρώπης σημείωναν, επίσης, σήμερα καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά. To spread των 10ετών πορτογαλικών τίτλων μειώθηκε στις 233 μονάδες βάσης, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο του μήνα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr