ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ – Μακρόν και το ελληνικό ζήτημα

Δημοσίευση 13 Απριλίου 2018, 18:48 / Ανανεώθηκε 13 Απριλίου 2018, 18:48
Η κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ – Μακρόν και το ελληνικό ζήτημα
Facebook Twitter Whatsapp

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν και το ελληνικό ζήτημα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Βερολίνο πρόκειται να επισκεφτεί στις 19 Απριλίου ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της συνάντηση που θα έχει με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ στην οποία ενδεχομένως να συζητηθεί και το ελληνικό ζήτημα.

Στην ατζέντα της τετράωρης συνάντηση που ανακοίνωσε σήμερα το Μέγαρο των Ηλυσίων, δεν βρίσκεται η Ελλάδα ωστόσο θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν και το ελληνικό ζήτημα, επιχειρώντας να γεφυρώσουν τις διάφορες που χωρίζουν Βερολίνο και Παρίσι αναφορικά με το ελληνικό χρέος.

Ως γνωστό εντός της Ευρωζώνης και δανειστών έχουν διαμορφωθεί δυο στρατόπεδα για το επίμαχο θέμα. Από τη μία βρίσκεται η Γερμανία και οι «δορυφόροι» της [Σλοβακία, Εσθονία, Φινλανδία κλπ] που υποστηρίζουν ο μηχανισμός ελάφρυνσης του χρέους πρέπει να συνδεθεί με σκληρούς όρους και προϋποθέσεις. Με άλλα λόγια, ζητούν η Ελλάδα να δεσμευτεί στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και να μην προχωρεί σε πισωγυρίσματα και ότι θα ακολουθεί κατά γράμμα τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Από την άλλη βρίσκονται το ΔΝΤ, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλες χώρες του Νότου οι οποίες υποστηρίζουν πως οποιαδήποτε ελάφρυνση δεν θα πρέπει να γίνει υπό όρους και προϋποθέσεις και θα πρέπει να είναι αυτόματο σύστημα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr