ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεντένο στο Bloomberg: Είμαστε πιο κοντά στη συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας

Δημοσίευση 21 Απριλίου 2018, 20:35 / Ανανεώθηκε 21 Απριλίου 2018, 21:48
Σεντένο στο Bloomberg: Είμαστε πιο κοντά στη συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση για το Ταμείο πριν συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης

Πιο κοντά σε μια συμφωνία για το χρέος βρίσκονται οι δανειστές της Ελλάδας, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, τονίζοντας ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση για το Ταμείο πριν συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ είπε ότι «οι θέσεις είναι σήμερα πολύ πιο κοντά απ' ότι πριν», διευκρινίζοντας ότι «έχουμε ακόμη ένα τελευταίο μίλι να διανύσουμε», ωστόσο πρόσθεσε ότι «υπάρχει θετικό κλίμα γύρω από το τραπέζι, συνεπώς πιστεύω πως αυτό αντανακλά μία πραγματική επιθυμία να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση για το Ταμείο πριν συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης. Η συμμετοχή του, ακόμα και μερικούς μήνες πριν την εκπνοή του προγράμματος, είναι σημαντική για μερικές χώρες, όπως η Γερμανία.

Μάλιστα υποστήριξε ότι μια δέσμευση του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα βοηθήσει στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος για την Ελλάδα.  «Οι συζητήσεις μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους γίνονται σε τεχνικό επίπεδο εδώ και μήνες. Μία από τις προτάσεις είναι η σύνδεση των μέτρων με την ανάπτυξη, έτσι ώστε η Ελλάδα να αποπληρώνει περισσότερα όταν πάει καλά και λιγότερα όταν δεν πετυχαίνει μεγάλη ανάπτυξη. Στόχος είναι η οριστική συμφωνία να επιτευχθεί στην αρχή του καλοκαιριού, ωστόσο βασικές διαφορές μεταξύ των δανειστών για το εύρος και τον τύπο των μέτρων, παραμένουν.»

 «Όλοι θέλουμε οι προϋποθέσεις για το χρέος να εντάσσονται στο αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας. Η κυριότητα του προγράμματος, αυτή είναι που πρέπει να καθορίσει τη διαδικασία τους επόμενους μήνες» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr