ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο σφυρί σήμερα μεζονέτα του σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 27 Απριλίου 2018, 07:22 / Ανανεώθηκε 27 Απριλίου 2018, 10:10
Στο σφυρί σήμερα μεζονέτα του σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά
Facebook Twitter Whatsapp

Ποδαρικό για οτυς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη στην Εφορία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη προς την Εφορία προχωρεί από σήμερα το Δημόσιο, βάζοντας στην προμετωπίδα των προγραμμάτων πλειστηριασμών 15 ακίνητα επιχειρηματιών, στέλνοντας έτσι το μήνυμα, μετά και από διαβεβαιώσεις κυβερνητικών παραγόντων, ότι δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία μικροοφειλετών του Δημοσίου. Επίσης δεν αντιμετωπίζουν ,σύμφωνα με νόμο, ανάλογο κίνδυνο να βγει σε πλειστηριασμό η πρώτη τους κατοικία και οι οφειλέτες του δημοσίου που έχουν χρέη στις τράπεζες και έχουν υπαχθεί στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη.

Η αυλαία ανοίγει με την τιμή πρώτης προσφοράς για τα εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα (οικόπεδα, μεζονέτες, γραφεία κλπ) να αντιστοιχεί  στην  εμπορική τους αξία όπως αυτή προκύπτει από εισηγήσεις  ιδιωτών εκτιμητών και όχι με την  αντικειμενική τους αξία όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Η μεταβολή αυτή προέκυψε μετά από νομοθετική ρύθμιση, όπως επίσης και το γεγονός ότι εάν ένας πλειστηριασμός ακινήτου κηρυχθεί δύο φορές άγονος, ελλείψει εκδήλωσης ενδιαφέροντος αγοραστών, τότε μπορεί να οριστεί ως τιμή εκκίνησης του ακινήτου κατά τον τρίτο στη σειρά πλειστηριασμό, τιμή χαμηλότερη της εμπορικής του αξίας.

Στη σημερινή πρώτη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία) θα βρεθεί και διαμέρισμα μεζονέτα με γκαράζ και αποθήκη στην Αγία Παρασκευή του γνωστού σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά για χρέη πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο, καθώς επίσης γραφεία και οικόπεδα στου Ψυρρή, στη Βάρη, στα Καμίνια Αττικής κλπ για ληξιπρόθεσμα χρέη επιχειρηματιών στην Εφορία.

Μετά το σημερινό ποδαρικό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για την Εφορία, και μετά το «πάγωμα» για σχεδόν δύο χρόνια των πλειστηριασμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο, σειρά θα έχουν τους επόμενους μήνες τουλάχιστον πάνω από 15.000 προγράμματα πλειστηριασμών ακινήτων μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr