ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Τυπική διαδικασία τα φετινά stress tests στις τράπεζες

Δημοσίευση 3 Μαΐου 2018, 16:52 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2018, 16:29
Bloomberg: Τυπική διαδικασία τα φετινά stress tests στις τράπεζες
Facebook Twitter Whatsapp

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη το 2015

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η ελληνική οικονομία αναμένεται να συνεχίσει να ανακάμπτει, ενισχύοντας τις προοπτικές των τραπεζών» αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνοντας ότι «οι δοκιμασίες αντοχής (stress tests) των ελληνικών τραπεζών για το 2018 θα διεξαχθούν ομαλά, σε αντίθεση με το 2015» .

Αναλυτές του Bloomberg εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να προκύψει κεφαλαιακή αναταραχή λόγω των δοκιμασιών και ότι δεν θα υπάρξει επανεξέταση της ποιότητας του ενεργητικού των τραπεζών.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, «τα stress tests των ελληνικών τραπεζών για το 2018 αναμένεται να είναι μια τυπική διαδικασία, χωρίς πολιτική βούληση να εντοπιστούν αδυναμίες των τραπεζών πριν τη λήξη του τρίτου προγράμματος διάσωσης τον ερχόμενο Αύγουστο».

Θετική έκβαση περιμένει ο Πιτσιόρλας

«Το Σάββατο θα ανακοινωθεί ότι οι τράπεζες μας περνούν τα stress tests γεγονός που θα μας λύσει ένα μεγάλο άγχος» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας από την Καστοριά, όπου εγκαινίασε την 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας.

Τόνισε ότι από δω και στο εξής «οι τράπεζες θα μπορούν να παρέχουν ρευστότητα στην αγορά, γιατί μέχρι γιατί τώρα δεν μπορούσαν», και μίλησε για καλύτερες δυνατότητες που «θα προσφέρουμε στα φορολογικά των επιχειρήσεων από τον προϋπολογισμό του 2019».

«Μετά από οκτώ χρόνια βρισκόμαστε στην έξοδο από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε ο τόπος, οι θυσίες που υποβλήθηκε ο ελληνικός λαός είναι πάρα πολύ μεγάλες, το κόστος πολύ βαρύ», τόνισε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, και ζήτησε από όλους «να διδαχθούμε από την μεγάλη περιπέτεια που έζησε ο τόπος και να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση και ξανακυλήσουμε στα ίδια προβλήματα».
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr