ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξώδικα από ΔΕΗ σε 350.000 οφειλέτες για ανεξόφλητους λογαριασμούς

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2018, 19:14 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00
Εξώδικα από ΔΕΗ σε 350.000 οφειλέτες για ανεξόφλητους λογαριασμούς
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Από τον Μάιο η αποστολή ειδοποιητηρίων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Στο κυνηγητό όσων πελατών της αρνούνται να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ρεύματος η τουλάχιστον να υπαχθούν σε ρύθμιση  η διακανονισμό έχει στραφεί η διοίκηση της ΔΕΗ.

Και αυτό γιατί 800.000 λογαριασμοί ρεύματος  βρίσκονται στο «κόκκινο», φορτώνοντας την δημόσια επιχείρηση  με ληξιπρόθεσμα  οικονομικά βάρη ύψους 3,5 δισ. ευρώ . Για το λόγο αυτό και προκειμένου να εισπραχθούν τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ-1,1 δισ. ευρώ   η γενική διεύθυνση εμπορίας της ΔΕΗ και η κοινοπραξία Qualco έχουν αναλάβει από τον περασμένο Μάιο τη μαζική αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων ειδοποιητηρίων -εξωδίκων  προς  350.000,μέχρι στιγμής, οφειλέτες με πάνω από 2 ανεξόφλητους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος.

Οι οφειλέτες   καλούνται ,μέσω επιστολής-εξωδίκου  να προσέλθουν στα γκισέ των καταστημάτων της επιχείρησης και να προβούν σε εξόφληση  η ρύθμιση  του ληξιπρόθεσμου χρέος τους μέχρι και σε 24 δόσεις ανάλογα με το οικονομικό  προφίλ του κάθε οφειλέτη. Οι 800.000 απλήρωτοι λογαριασμοί αφορούν κατά κανόνα  εταιρείες που οδηγήθηκαν σε πτώχευση, καταστήματα που έβαλαν λουκέτο, μικρούς επιχειρηματίες που άλλαξαν ΑΦΜ ώστε να αποφύγουν την πληρωμή των χρεών, αλλά και καταναλωτές που κατέφυγαν σε άλλο πάροχο .

Στα ειδοποιητήρια όπου περιέχεται και η επιστολή-εξώδικο  από συνεργαζόμενα δικηγορικά γραφεία  οι οφειλέτες προειδοποιούνται για νομικές ενέργειες σε βάρος τους   εάν δεν τακτοποιήσουν  το ανεξόφλητο χρέος ,ενώ παράλληλα γίνεται χρήση  και των  τηλεφωνικών οχλήσεων για τακτοποίηση του ληξιπρόθεσμου χρέους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr