ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΔ: Χαριστική βολή στην παραγωγή οι αυξήσεις στο βιομηχανικό ρεύμα

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2018, 15:44 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2018, 16:38
ΝΔ: Χαριστική βολή στην παραγωγή οι αυξήσεις στο βιομηχανικό ρεύμα
Facebook Twitter Whatsapp

Ερώτηση στη Βουλή από 30 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ερώτηση για τη σχεδιαζόμενη αύξηση κατά 30% στο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τις βιομηχανίες κατέθεσαν ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας και ακόμα 39 βουλευτές του κόμματος, καταγγέλλοντας σοβαρό πλήγμα στην βιομηχανική παραγωγή και τις επιχειρήσεις.  

«Η κυβέρνηση, αφού αποσάθρωσε τα θεμέλια του ενεργειακού συστήματος, φέρνοντας στο χείλος της χρεοκοπίας τη ΔΕΗ, τώρα ετοιμάζεται να ρίξει τη χαριστική βολή στη βιομηχανική παραγωγή και τη μεταποίηση, σχεδιάζοντας την αύξηση των τιμών του ρεύματος έως και κατά 30%» δήλωσε ο κ. Σκρέκας.
 
«Η υλοποίηση αυτού του εφιαλτικού σεναρίου θα προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην απασχόληση καθώς και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα τεθούν σε κίνδυνο αφού οι ελληνικές βιομηχανίες θα υποχρεωθούν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό και σε γειτονικές χώρες, όπου το κόστος ενέργειας είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό,τι στην Ελλάδα. 
 
Η ισχυρή βιομηχανική παραγωγή και η μεταποίηση είναι προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, καθώς και τη δημιουργία υψηλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Όμως, η αύξηση του ενεργειακού κόστους θα μετατρέψει τη χώρα σε ένα βιομηχανικό "κουφάρι" και θα ναρκοθετήσει την προοπτική μιας βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
 
Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει αν θα προχωρήσει τελικώς στην αύξηση των τιμών ρεύματος στις επιχειρήσεις εντάσεως ενέργειας, καθώς και να διευκρινίσει με ποια μέτρα σχεδιάζει να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανικής παραγωγής»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr