ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα έξοδος για 1.900 εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 5 Μαρτίου 2019, 13:05
Νέα έξοδος για 1.900 εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Η Τράπεζα στοχεύει στη μείωση του προσωπικού στις 7.000.

Στη περαιτέρω μείωση του προσωπικού κατά περίπου 1.900 άτομα την επόμενη διετία σχεδιάζει η Εθνική Τράπεζα.

Ο Όμιλος στοχεύει στη μείωση των εργαζομένων στις 7.000, από τους περίπου 10.000 που είναι σήμερα, μαζί με αυτούς της Εθνικής Ασφαλιστικής. Με την περσινή εθελουσία και τα κίνητρα που δόθηκαν αποχώρησαν περίπου 600 εργαζόμενοι.

Η Εθνική Ασφαλιστική πρέπει να πωληθεί ως το τέλος του 2020, βάσει της παράτασης υλοποίησης συγκεκριμένων δεσμεύσεων του πλάνου αναδιάρθρωσης που εξασφάλισε από την DG Comp η Εθνική.

Πέραν της μείωσης προσωπικού που θα επέλθει από την πώληση τουλάχιστον του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο όμιλος θα πρέπει να περικόψει περί τις 1.900 θέσεις εργασίας σε βάθος 2ετίας.

Ένα μέρος του προσωπικού είναι πιθανόν να αποχωρήσει μέσω της ανάθεσης διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων σε ανεξάρτητη πλατφόρμα, ενώ υπολογίζεται οι υπόλοιποι να φύγουν με νέα εθελουσία.

Σύμφωνα με το euro2day.gr, η Εθνική σχεδιάζει περαιτέρω μικρή μείωση του δικτύου της, ώστε να διαθέτει στο τέλος της φετινής χρονιάς περίπου 400 καταστήματα καθώς και νέο πρόγραμμα κινήτρων. Θα αφορά σε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους και θα εστιάζει σε όσους εργαζόμενους είναι πάνω από 50 ετών, προσφέροντας κάλυψη του προσυνταξιοδοτικού κόστους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr