ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Νέα εποχή για την Ελλάδα - Ο πρόεδρος της ΝΔ στοχεύει σε ανάπτυξη 4%

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2019, 14:39
Bloomberg: Νέα εποχή για την Ελλάδα - Ο πρόεδρος της ΝΔ στοχεύει σε ανάπτυξη 4%
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Το Bloomberg αναφέρει ότι η προσδοκία εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγεί σε άνοδο του Χρηματιστηρίου και πως η Ελλάδα αφήνει πίσω της την χρεοκοπία.

«Η χώρα που μερικά χριν πήρε το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην ιστορία, έχει πια το κορυφαίο σε αποδόσεις χρηματιστήριο στον κόσμο» επισημαίνει το Bloomberg σε αναλυτικό οικονομικό του ρεπορτάζ για την Ελλάδα.

Οι ελληνικές μετοχές σημείωσαν άνοδο περίπου 38% φέτος και ο διευθύνων σύμβουλος του ελληνικού χρηματιστηρίου, Σωκράτης Λαζαρίδης, δηλώνει στο Bloomberg ότι αναμένει περαιτέρω κέρδη, ενισχυμένα από την πιθανή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές του Ιουλίου.

Η πιθανή επόμενη κυβέρνηση θα εφαρμόσει πολιτικές υπέρ των επιχειρήσεων και θα επιταχύνει την αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου, σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη. Ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τους εταιρικούς φόρους και να πωλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία ως μέρος ενός σχεδίου που στοχεύει σε ρυθμό ανάπτυξης 4%. Οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. και της Attica Bank SA, υπερδιπλασιάστηκαν φέτος, εν μέσω προσπαθειών για μείωση των κόκκινων δανείων, κληρονομιά μιας κρίσης χρέους που μείωσε την ελληνική οικονομία κατά περισσότερο από 25%.

«Η χρονιά ξεκίνησε τέλεια», δήλωσε ο Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στη Νέα Υόρκη, όπου συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Γεώργιο Χατζηνικολάου και τον Αιμίλιο Κυριακού, διευθύνοντα σύμβουλο της Citigroup Inc. «Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα ζητήματά τους, τα δημοσιονομικά προβλήματα έχουν επιλυθεί και οι επιχειρήσεις της πραγματικής οικονομίας έχουν τα μέσα, με χαμηλά επιτόκια, να εφαρμόσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις