ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κερδοσκοπία δεν κάνει… διακοπές: Στα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη στα νησιά

Δημοσίευση 30 Ιουλίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 30 Ιουλίου 2019, 11:51
Η κερδοσκοπία δεν κάνει… διακοπές: Στα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη στα νησιά
Facebook Twitter Whatsapp

Σε πανελλαδικό επίπεδο η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα αυξήθηκε κατά 2,7 λεπτά το λίτρο

Η κερδοσκοπία δεν κάνει… διακοπές ούτε το καλοκαίρι με αποτέλεσμα η αμόλυβδη βενζίνη, εν μέσω θερινών διακοπών και αυξημένων μετακινήσεων, να βρίσκεται μία ανάσα πριν από τα δύο ευρώ το λίτρο σε νησιά και παραθεριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» τα στοιχεία αυτά αποτυπώνονται στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, σύμφωνα με τα οποία στις Κυκλάδες, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στα Επτάνησα βρίσκονται μόλις ένα λεπτό κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

Πιο συγκεκριμένα, στη Σαντορίνη οι τιμές φτάνουν ακόμη και στα 1,989 ευρώ το λίτρο, στη Σχοινούσσα στα 1,98 ευρώ, στη Μύκονο στα 1,959 ευρώ, στην Πάρο στα 1,958 ευρώ το λίτρο, στη Νάξο στα 1,95 ευρώ κ.ο.κ. Σε δυσθεώρητα επίπεδα κινούνται οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης και στη Λήμνο, οι οποίες κυμαίνονται από τα 1,91 έως και τα 1,94 ευρώ το λίτρο, ενώ σε Δωδεκάνησα, Σάμο και Ικαρία οι οδηγοί ΙΧ πληρώνουν το φουλάρισμα του ρεζερβουάρ των οχημάτων τους ακόμη και με τιμή στα 1,87 ευρώ το λίτρο. Στα Επτάνησα και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά η αμόλυβδη έχει εκτοξευτεί στα επίπεδα των 1,85 ευρώ το λίτρο.

Τα επίπεδα των συγκεκριμένων τιμών παραμένουν λίγο-πολύ αμετάβλητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που αναδεικνύει το μέγεθος της στρεβλής λειτουργίας της αγοράς σε αυτές τις περιοχές.

Σε πανελλαδικό επίπεδο η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα, από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 28 του μήνα (τελευταίες επίσημες τιμοληψίες), αυξήθηκε κατά 2,7 λεπτά το λίτρο. Πιο συγκεκριμένα ανέβηκε στα 1,626 από 1,599 ευρώ το λίτρο. Το παράδοξο είναι πως για το ίδιο χρονικό διάστημα η διεθνής τιμή του πετρελαίου Brent υποχώρησε από τα 65,21 στα 63,12 δολάρια το βαρέλι.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr