ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ινστιτούτο IfW: Η Γερμανία βρίσκεται ήδη σε ύφεση

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2019, 14:09
Ινστιτούτο IfW: Η Γερμανία βρίσκεται ήδη σε ύφεση
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στο σύνολο του 2019 στο 0,4%

Στην εκτίμηση ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί στο γ’ τρίμηνο του 2019, που σημαίνει ότι τεχνικά η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει ήδη διολισθήσει σε ύφεση, προχώρησε το Ινστιτούτο Kiel για την Παγκόσμια Οικονομία (IfW).

Μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% στο β’ τρίμηνο του έτους η συζήτηση γύρω από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ατμομηχανή της Ευρώπης «άναψαν», ενώ η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ δέχεται τεράστιες πιέσεις να ανοίξει τα δημόσια ταμεία και να εγκαταλείψει την πολιτική των μηδενικών ελλειμμάτων για να τονώσει τη ζήτηση.

Το ινστιτούτο Kiel έρχεται να βάλει «ταφόπλακα» στις ελπίδες ότι η Γερμανία θα αποφύγει την ύφεση καθώς προβλέπει συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ της τάξης του 0,3%, που σημαίνει ότι η οικονομία της χώρας θα συμπληρώσει 2 διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης και άρα θα βρεθεί και… τυπικά σε ύφεση.

Παράλληλα, το IfW υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στο σύνολο του 2019 στο 0,4% από 0,6% προηγουμένως ενώ τοποθετεί την ανάπτυξη του 2020 στο 1% από 1,6% προηγουμένως, επικαλούμενο τον εμπορικό πόλεμο και το Brexit. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr