ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουτιά» στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Αύγουστο

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2019, 14:40
«Βουτιά» στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Αύγουστο
Facebook Twitter Whatsapp

Σημείωσαν πτώση 8,6%

Μείωση κατά 8,6% σημείωσαν οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Αύγουστο, με τις Nissan, Renault, Fiat και Volkswagen να παρουσιάσουν διψήφια πτώση πωλήσεων. Οι πωλήσεις μειώθηκαν πανευρωπαϊκά στα 1,07 εκατομμύρια μονάδες και ουσιαστικά «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για τη συνέχεια.

Οι πωλήσεις της Nissan υποχώρησαν κατά 48%, ενώ της Renault παρουσίασαν πτώση πωλήσεων κατά 38%. Μεγάλη μείωση σημείωσαν οι πωλήσεις της Fiat κατά 26%, αλλά και της Volkswagen κατά 14%.

Μεταξύ των κορυφαίων εμπορικών σημάτων, οι εγγραφές της Jaguar μειώθηκαν κατά 21%, ενώ η Land Rover σημείωσε πτώση πωλήσεων 3,3%. Οι πωλήσεις της Mercedes αυξήθηκαν κατά 13%, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της Audi και της BMW, οι οποίοι σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις τους κατά 9,1% και 8,4% αντίστοιχα.

Οι ασιατικές μάρκες είχαν έναν κακό μήνα, καθώς οι πωλήσεις της Toyota μειώθηκαν κατά 1%, ενώ την ίδια τύχη είχε και η Hyundai. Τέλος να σημειώσουμε ότι οι πωλήσεις της Ford αυξήθηκαν κατά 1,7%. Ωστόσο δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές πωλήσεις κατά το τρέχον έτος έχουν μειωθεί κατά 3,2%.