ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurolife ERB: Ο ασφαλιστικός όμιλος που θα σε κάνει να δεις με άλλη ματιά το μέλλον σου

Δημοσίευση 27 Νοεμβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 27 Νοεμβρίου 2019, 11:57
Eurolife ERB: Ο ασφαλιστικός όμιλος που θα σε κάνει να δεις με άλλη ματιά το μέλλον σου
Facebook Twitter Whatsapp

Ο ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife ERB με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του καλύπτει όλες τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Όσο οι απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής αυξάνονται, τόσο μεγαλώνει η ανάγκη να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα μέλλον βασισμένο στις δικές μας επιθυμίες.

Τι έχει όμως αξία για εσένα; Πώς θα ήθελες να είναι η ζωή σου τα επόμενα χρόνια; Ερωτήματα με διαφορετικές μεν απαντήσεις για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, με έναν κοινό παρανομαστή δε: Την ασφάλεια και σιγουριά για το αύριο. Την ασφάλεια όσων έχουν αξία για εμάς και τη σιγουριά ότι στο μέλλον θα πετύχουμε τους στόχους μας και τις επιδιώξεις μας με λιγότερο άγχος και περισσότερη αισιοδοξία.

Την ασφάλεια που σου δίνει για το μέλλον η επιλογή ενός ασφαλιστικού ομίλου που θα καλύπτει τις ανάγκες σου και θα σου δίνει ώθηση να πραγματοποιείς τις επιδιώξεις σου για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτά ακριβώς που προσφέρει ο Όμιλος Eurolife ERB.

Η ηγετική θέση που κατέχει στον ασφαλιστικό κλάδο ο Όμιλος Eurolife ERB σε συνδυασμό με την οικονομική ευρωστία του, του δίνουν τη δυνατότητά να μπορεί να εκπληρώνει με συνέπεια όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για τους ασφαλισμένους του.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το 2018 ο Όμιλος έκλεισε πρώτος σε κερδοφορία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, δεύτερος σε παραγωγή ενώ πραγματοποίησε επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ σε έργα υποδομών. Ιδιαίτερα δυναμικός και ο αριθμός των εργαζομένων αφού απασχολεί περισσότερα από 350 άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, όσο ισχυρή και να είναι η θέση του, αυτό δεν αποτελεί αιτία εφυσυχασμού της διοίκησης του Ομίλου, η οποία επενδύει συστηματικά στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του με συνεχή ανανέωση των υποδομών του με νέες τεχνολογικές πρακτικές προκειμένου να αντεπεξέρχεται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.
Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη υλοποιήσει τα εξής έργα:

♦ Το portal Eurolife Partners, μέσω του οποίου όλοι οι συνεργάτες της εταιρείας μπορούν, εύκολα και γρήγορα, να ετοιμάσουν προσφορές, να εκδώσουν και να παρακολουθούν συμβόλαια, να προχωρούν σε τιμολογήσεις, για όλες τις ροές του Ομίλου Eurolife ERB.
♦ Την πλατφόρμα Eurolife Connect, μέσω της οποίας κάθε πελάτης μπορεί να έχει πλήρη εικόνα του ασφαλιστικού προφίλ του στον Όμιλο, αποκτώντας άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες όπως συμβόλαια, αιτήματα αποζημιώσεων και πληρωμή ασφαλίστρων.
♦ Την πλατφόρμα Salesforce CRM, η οποία είναι ένα πρωτοποριακό και σύγχρονο εργαλείο εξυπηρέτησης πελατών που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Salesforce, την κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων CRM παγκοσμίως. Με την πλατφόρμα αυτή, τα στελέχη του Ομίλου μπορούν να διαχειρίζονται σε πραγματικό χρόνο τα αιτήματα των πελατών τους, δίνοντάς τους πλήρη εικόνα για τα προγράμματα, τα αιτήματα και τις συναλλαγές κάθε πελάτη, προσφέροντας μια αποτελεσματική, σύγχρονη και προσωποποιημένη εμπειρία εξυπηρέτησης.

Οι επενδύσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε, καθώς όπως προαναφέραμε στόχος του Ομίλου είναι να παρακολουθεί και να προσαρμόζεται σε όλες τις τελευταίες τάσεις της εποχής. Έτσι σε συνεργασία με τη DataRobot, μια πρωτοποριακή εταιρεία που ασχολείται με το ΑΙ και τις εφαρμογές του, ο Όμιλος έχει αποκτήσει το κορυφαίο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης. Το συγκεκριμένο εργαλείο χρησιμοποιεί μοντέλα αυτοματοποιημένης γνώσης (machine learning), δίνοντας πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό αλγορίθμων, ενώ με ανάλυση δεδομένων, επιτρέπει αυτοματοποιημένη μάθηση για τάσεις, ζημιές, ακυρώσεις συμβολαίων κ.λπ. àμε το ΑΙ και τις εφαρμογές του, ο Όμιλος αξιοποιεί ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί μοντέλα αυτοματοποιημένης γνώσης (machine learning), δίνοντας πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό αλγορίθμων, ενώ με ανάλυση δεδομένων, επιτρέπει αυτοματοποιημένη μάθηση για τάσεις, ζημιές, ακυρώσεις συμβολαίων κ.λπ.

Πώς θα μπορούσε όμως ένας ασφαλιστικός Όμιλος να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας στους πελάτες του, όταν ο ίδιος δεν αναπτύσσεται; Η απάντηση είναι ότι «δεν θα μπορούσε». Και αυτό είναι κάτι που η διοίκηση του Ομίλου γνωρίζει καλά για αυτό και έχει θέσει στις βασικές της προτεραιότητες την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών, την προώθηση νέων προϊόντων αλλά και την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού με ανθρώπους διαφορετικών ειδικοτήτων προκειμένου να διατηρεί την ισχυρή θέση του στην αγορά.

 

Επιστρέφοντας αξία στην κοινωνία

Την ίδια ώρα ο Όμιλος παράγει ένα μεγάλο κοινωνικό έργο με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Eurolife ERB με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης επιστρέφοντας κάθε χρόνο, μέρος της κερδοφορίας του, στην κοινωνία.
Κάνοντας πράξη το μότο της κεντρικής του καμπάνιας «Τι έχει αξία για εσένα», γίνεται μέρος της ζωής των ανθρώπων δίνοντας αξία σε βασικούς τομείς όπως η ποιότητα ζωής, η παιδεία και ο πολιτισμός και η επιχειρηματικότητα.

Ενδεικτικά, μερικές από τις δράσεις του Ομίλου περιλαμβάνουν τη συνεργασία με τη HOPEgenesis για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, τη συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού και της γνώσης, τη συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και τη συνεργασία με την ethelon, με θέμα την ανάπτυξη εθελοντικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών για τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Συνεπώς μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο Όμιλος Eurolife ERB βρίσκεται στην πρώτη θέση στον ασφαλιστικό κλάδο τα τελευταία χρόνια. Γιατί πέραν από τα ασφαλιστικά προϊόντα που προσφέρει, στέκεται ταυτόχρονα δίπλα στους ανθρώπους παρακινώντας τους να σκεφτούν τι έχει αξία για αυτούς. Τι είναι πραγματικά σημαντικό για τον καθένα ξεχωριστά. Ποιες είναι οι επιθυμίες και οι στόχοι τους που θα τους προσφέρουν την ικανοποίηση που αποζητούν.
Γιατί ο Όμιλος Eurolife ERB με σεβασμό στον άνθρωπο και σε συνδυασμό με την πολυετή του πείρα, μπορεί όχι μόνο να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου αλλά ταυτόχρονα να τους δώσει το εύνασμα για ένα καλύτερο μέλλον γεμάτο αισιοδοξία